€ 0 opgehaald

Doneer direct
Nog 8 maanden te gaan Startdatum: 29-06-2019

- De inschrijving opent januari 2019 - 

 

Zo werkt het

De start en finish van de Ladies Ride zijn op Dorp De Hoop. Op deze plaats wordt hulp geboden aan vrouwen, mannen en tieners met een verslaving of psychische problemen. Met jouw deelname aan de tocht steek je hen een hart onder de riem. De afstand wordt nog bekendgemaakt! 

 

Fondsenwerven

De tocht bestaat uit twee uitdagingen: het volbrengen van de afstand én het werven van sponsorgeld voor de mensen die worstelen met verslaving of psychische problemen. Iedere deelneemster haalt minimaal 150 euro op voor De Hoop. Fondsen werven kan eenvoudig via je online actiepagina. Bij de fondsenwerving krijg je ondersteuning vanuit Cycle for Hope.


Datum, tijd en locatie

De Ladies Ride vertrekt 29 juni 2019 vanaf Dorp de Hoop in Dordrecht. De starttijd is nog niet bekend.

Adres: Provincialeweg 70, 3329 KP Dordrecht.

 

Route

Je fietst vanaf Dordrecht door de landelijke omgeving, langs de Lek en via authentieke dorpjes. Uitgebreide informatie over de route volgt nog. Bekijk alvast de route van 2018 op het kaartje hieronder!

 

Gezamenlijke finish

Je finisht gezamenlijk met de andere deelnemers van Cycle for Hope (Toertocht en Rondje Nederland). Ook zij hebben afgezien op de pedalen voor hetzelfde doel. Op het Dorp ontmoet je de mensen waar je voor fietst. Daar is het tenslotte allemaal om te doen: vrouwen, mannen en tieners steunen in hun strijd voor een nieuw leven!


Shirt

Als je voor het eerst meedoet aan Cycle for Hope, ontvang je het gratis wielershirt. Je kunt je shirtmaat aangeven bij inschrijving. Uiterlijk twee weken voor aanvang van het evenement versturen wij je shirt. Als jouw aanmelding binnen die twee weken valt, ontvang je het shirt op het evenement zelf.

 

NTFU korting

Op vertoon van je NTFU pas bij het ophalen van je startnummer, ontvang je een korting van € 3. Wij registreren je als NTFU-lid en storten de korting na afloop van het evenement terug op je rekening.


Monica (59) kwam met psychische problemen naar De Hoop. Een bijzondere droom tijdens haar opname veranderde haar leven. Nu gebruikt ze die verandering om, via de interne opleidingsschool ervaringsdeskundigheid, andere cliënten te helpen bij hun eigen verandering.

Monica vertelt: “Ik kwam voor het eerst bij De Hoop in 2012, bij de afdeling Psychiatrie voor volwassenen. Ik had PTSS (posttraumatisch stress-syndroom) en ik had angst- en paniekaanvallen. De tweede keer kwam ik voor een burn-out en de derde keer voor zware depressie en psychoses. De PTSS werd veroorzaakt door een heel zwaar huwelijk dat bijna 25 jaar heeft geduurd. Ik ben seksueel en geestelijk misbruikt in mijn huwelijk en als klein meisje ook seksueel misbruikt door mijn broer. Mijn hele leven ben ik vernederd, voor schut gezet, onderuit gehaald, ook waar mijn kinderen bij waren. Ik was een bang vogeltje.”


Warm bad

Jarenlang leeft Monica in angst. De hulp die ze in eerste instantie zoekt, helpt niet: “Ik had een psychiater die me ook verkeerd behandelde, die me alleen maar volstopte met medicijnen,” legt ze uit. “Er was een vriendin die zag wat er gebeurde en tegen me zei: ‘Ik weet wel een plek waar je kunt genezen.’ Zo ben ik bij De Hoop gekomen. Dat was héérlijk. De Hoop was een compleet nieuwe wereld, een warm bad. Ik voelde gelijk dat er liefde was. Ik had een goede arts, ik leerde de Bijbel kennen en ik leerde God als hemelse Vader kennen. Dat heeft mijn hele leven veranderd. Ik heb ontdekt dat ik er mag zijn – dat ik wél van waarde ben.” 


Depressief

Na de behandeling bij De Hoop volgt er een zware tijd voor Monica. “Ik heb twee jaar depressief in mijn flatje gezeten. De zorg die ik om me heen had, nam me niet serieus. Ik had zelfmoordneigingen en ik heb ook pogingen gedaan. Ik heb volgehouden tot ik terug kon naar De Hoop. Daar kreeg ik goede antidepressiva, die gelukkig gelijk aansloegen. Ik had toen al de beslissing genomen dat ik de rest van mijn leven in dienst van God wilde stellen. Toen hoorde ik van de interne opleidingsschool en kreeg ik een idee.”

 

Lees verder

Lees het uitgebreide verhaal van Monicas verandering en haar bijzondere droom op de website van Vrienden van De Hoop. Je wordt doorgelinkt. 

 

De opbrengst van Cycle for Hope gaat naar Stichting De Hoop. Er zijn vele verslaafden in Nederland. Dakloos en kapot door trauma’s of juist onzichtbaar onder een nette jas. Veel families zijn hierdoor gebroken. De Hoop helpt hen op weg naar een nieuw leven. Help mee! Met uw gift kan De Hoop broodnodige hulp geven; ook buiten de kliniek, bijvoorbeeld met steun in inloophuizen, pastorale hulp, of werkervaring.