€ 909 opgehaald

Inschrijven Doneer direct
Ongeveer een maand te gaan Startdatum: 29-06-2019

29 juni 2019

 

Ladies Ride van 120 km

Deze exclusieve tocht is alleen voor dames! Fiets 120 km en zet je in voor de kwetsbare mensen die het Inloophuis bezoeken. Samen met andere vrouwen je eigen grenzen verleggen om je medemens een veilige plek te bieden. Zet jij je benen én je hart in? 

 

Route en rustpunten

Dit jaar ontdekken we met de Ladies Ride een heel nieuw gebied: vanaf Dordrecht richting rivier de Linge! Je fietst via authentieke dorpjes, uitgestrekte weilanden en geniet van de vrije uitzichten. De route van de Ladies Ride is beschikbaar in GPX of te volgen via de pijlen. Onderweg vind je rustpunten met verzorging. Even op adem komen om er daarna weer vol voor te gaan!


Liever een andere afstand? Kijk dan bij de Toertocht voor de ritten van 90, 140 en 200 km. 

 

Groots onthaal bij de finish

Bereid je voor op een groots onthaal! Je finisht samen met de wielrenners van Rondje Nederland en de Toertocht-rijders. Trots leg je de laatste meters af door de finishstraat, toegejuicht door familie, vrienden én de mensen voor wie je fietst. Daar is het tenslotte allemaal om te doen: vrouwen, mannen en tieners steunen in hun strijd voor een nieuw leven!

 

Ga naar de praktische informatie over de Ladies Ride van 2019.

20/05/201922:30 uur
€ 25

Klaas en Thea

Aan: Chadash
20/05/201922:13 uur
€ 25

Kees en Elly 😉

Aan: Els - Chadash Ladies Topper, zet 'm op! 👍
20/05/201921:00 uur
€ 25

Gertrude

Aan: Chadash
20/05/201906:41 uur
€ 25

Andrea

Aan: Chadash Ladies Hier word ik blij van en ik hoop dat jullie veel geld ophalen voor het goede doel. Heel veel succes gewenst, dames! Groeten vanuit Maastricht
19/05/201917:31 uur
€ 25

Marieke

Aan: Marieke-Chadash

Twee uitdagingen

De Ladies Ride bestaat uit twee uitdagingen: het volbrengen van de 120 km én het werven van sponsorgeld voor de bezoekers van het Inloophuis. Daar komen bezoekers die dakloos zijn, maar ook mensen die naar gezelligheid en aandacht verlangen of die er plotseling alleen voor staan door huwelijksproblemen of zakelijke problemen. Het Inloophuis probeert mensen met een verslaving door te verwijzen naar De Hoop of andere instanties. Iedere deelneemster haalt minimaal 150 euro op voor De Hoop. Fondsen werven kan eenvoudig via je online actiepagina. Bij de fondsenwerving krijg je ondersteuning vanuit Cycle for Hope.

 

Shirt

Bij je eerste deelname aan Cycle for Hope krijg je gratis het Cycle for Hope-wielershirt. Dit shirt is ook te koop. 


Datum, tijd en locatie

Start en finish: 29 juni 2019 bij De Hoop
Adres: Provincialeweg 70, 3329 KP Dordrecht.
Starttijd: in de ochtend, de exacte tijd volgt nog.

 

NTFU korting

Op vertoon van je NTFU pas bij het ophalen van je startnummer, ontvang je een korting van € 3. Wij registreren je als NTFU-lid en storten de korting na afloop van het evenement terug op je rekening.

 


Monica (59) kwam met psychische problemen naar De Hoop. Een bijzondere droom tijdens haar opname veranderde haar leven. Nu gebruikt ze die verandering om, via de interne opleidingsschool ervaringsdeskundigheid, andere cliënten te helpen bij hun eigen verandering.

Bang vogeltje

Monica vertelt: “Ik kwam voor het eerst bij De Hoop in 2012, bij de afdeling Psychiatrie voor volwassenen. Ik had PTSS (posttraumatisch stress-syndroom) en ik had angst- en paniekaanvallen. De tweede keer kwam ik voor een burn-out en de derde keer voor zware depressie en psychoses. De PTSS werd veroorzaakt door een heel zwaar huwelijk dat bijna 25 jaar heeft geduurd. Ik ben seksueel en geestelijk misbruikt in mijn huwelijk en als klein meisje ook seksueel misbruikt door mijn broer. Mijn hele leven ben ik vernederd, voor schut gezet, onderuit gehaald, ook waar mijn kinderen bij waren. Ik was een bang vogeltje.”


Warm bad

Jarenlang leeft Monica in angst. De hulp die ze in eerste instantie zoekt, helpt niet: “Ik had een psychiater die me ook verkeerd behandelde, die me alleen maar volstopte met medicijnen,” legt ze uit. “Er was een vriendin die zag wat er gebeurde en tegen me zei: ‘Ik weet wel een plek waar je kunt genezen.’ Zo ben ik bij De Hoop gekomen. Dat was héérlijk. De Hoop was een compleet nieuwe wereld, een warm bad. Ik voelde gelijk dat er liefde was. Ik had een goede arts, ik leerde de Bijbel kennen en ik leerde God als hemelse Vader kennen. Dat heeft mijn hele leven veranderd. Ik heb ontdekt dat ik er mag zijn – dat ik wél van waarde ben.” 


Depressief

Na de behandeling bij De Hoop volgt er een zware tijd voor Monica. “Ik heb twee jaar depressief in mijn flatje gezeten. De zorg die ik om me heen had, nam me niet serieus. Ik had zelfmoordneigingen en ik heb ook pogingen gedaan. Ik heb volgehouden tot ik terug kon naar De Hoop. Daar kreeg ik goede antidepressiva, die gelukkig gelijk aansloegen. Ik had toen al de beslissing genomen dat ik de rest van mijn leven in dienst van God wilde stellen. Toen hoorde ik van de interne opleidingsschool en kreeg ik een idee.”

 

Lees verder

Lees het uitgebreide verhaal van Monicas verandering en haar bijzondere droom op de website van Vrienden van De Hoop. Je wordt doorgelinkt. 

 

De opbrengst van Cycle for Hope gaat naar Stichting De Hoop. Er zijn vele verslaafden in Nederland. Dakloos en kapot door trauma’s of juist onzichtbaar onder een nette jas. Veel families zijn hierdoor gebroken. De Hoop helpt hen op weg naar een nieuw leven. Help mee! Met uw gift kan De Hoop broodnodige hulp geven; ook buiten de kliniek, bijvoorbeeld met steun in inloophuizen, pastorale hulp, of werkervaring.