€ 605 opgehaald

Inschrijven Doneer direct
Nog 4 maanden te gaan Startdatum: 23-06-2018

De inschrijving is geopend!

 

Fiets mee met de Ladies Ride van 120 kilometer in omgeving Dordrecht: een gezellige sponsortocht met eigen sfeer! Deze nieuwe dagtocht voor vrouwen voert langs rivieren, dijken, het Groene Hart en de Alblasserwaard. Lees verder onder 'Informatie'. 

 

Lees meer informatie over de Ladies Ride.

09/02/201819:57 uur
€ 25

Klusbedrijfbravenboer

Aan: Fietsen voor De Hoop Bijzonder goed , dit raakt mij, zuster
09/02/201807:47 uur
€ 100

Lumeco BV

Aan: C&C Heel goed bezig meiden > Zet hem op!
09/02/201801:05 uur
€ 25

Chi wai

Aan: C&C success meiden
08/02/201821:34 uur
€ 50

Willem

Aan: C fietst 120 KM challenge Go Girls!
08/02/201819:43 uur
€ 10

John

Aan: C fietst 120 KM challenge

Zo werkt het

De start en finish van de Ladies Ride zijn op Dorp De Hoop. Op deze plaats wordt hulp geboden aan vrouwen, mannen en tieners met een verslaving of psychische problemen. Met jouw deelname aan de tocht van 120 km steek je hen een hart onder de riem.

 

Fondsenwerven

De tocht bestaat uit twee uitdagingen: het volbrengen van de 120 km én het werven van sponsorgeld voor de mensen die worstelen met verslaving of psychische problemen. Iedere deelneemster haalt minimaal 150 euro op voor De Hoop. Fondsen werven kan eenvoudig via je online actiepagina. Bij de fondsenwerving krijg je ondersteuning vanuit Cycle for Hope.


Datum, tijd en locatie

De dagtocht van 120 km start 23 juni om 10:15u, vanaf Dorp de Hoop in Dordrecht.
Adres: Provincialeweg 70, 3329 KP Dordrecht.

Liever een andere afstand? Kijk dan bij de Toertocht, voor tochten van 90, 140 of 200 km. 


Gezamenlijke finish

Na de tocht langs rivieren, dijken, het Groene Hart en de Alblasserwaard finish je gezamenlijk met twee andere evenementen van Cycle for Hope (Toertocht en Rondje Nederland). Op het finishterrein zijn diverse activiteiten gaande voor alle leeftijden. Op het Dorp ontmoet je de mensen waar je voor fietst. Daar is het tenslotte allemaal om te doen: vrouwen, mannen en tieners steunen in hun strijd voor een nieuw leven!


Shirt

Elke deelneemster aan de Ladies Ride ontvangt het gratis Cycle for Hope wielershirt. Je kunt je shirtmaat aangeven bij inschrijving. Uiterlijk twee weken voor aanvang van het evenement versturen wij je shirt. Als jouw aanmelding binnen die twee weken valt, ontvang je het shirt op het evenement zelf.


NTFU korting

Op vertoon van je NTFU pas bij het ophalen van je startnummer, ontvang je een korting van € 3; Wij registreren je als NTFU-lid en storten de korting na afloop van het evenement terug op je rekening.

"Ik zag geen andere uitweg"

Niemand zit te wachten op opname in een kliniek; een kind al helemaal niet. Soms is er geen andere uitweg, zoals bij het gezin Villerius. Inmiddels hebben Marlene (destijds veertien) en haar vader Kees ervaren: “Uiteindelijk is letterlijk afstand nemen alleen maar goed geweest."


Marlene verliest op haar veertiende na een langdurige ziekte haar grote voorbeeld: haar zus. Marlene: “Jarenlang stond ons gezin in het teken van mijn zieke zus, dat kon niet anders. Als vanzelf ga je jezelf onzichtbaar maken, minder aandacht vragen. Ik ben erg gevoelig, onzeker en geen makkelijke prater.” Ze probeert grip op het leven te houden door zichzelf uit te hongeren en zichzelf te snijden. “Ik wilde mezelf echt niet kapot maken, maar zag geen andere uitweg.” Kort na de begrafenis van hun ene dochter, horen de ouders dat hun andere dochter anorexia heeft en het leven niet meer ziet zitten.

 

Vertrouwen         

Marlenes ouders zijn geschokt en dringen er bij haar op aan om meer te gaan eten. Daarop sluit zij zich alleen maar verder af. Uiteindelijk wordt ze opgenomen bij de kliniek van De Hoop voor kinderen en jongeren. Marlene: “Het was heel ingrijpend om van huis weg te zijn, maar uiteindelijk is die letterlijke afstand alleen maar goed geweest. Eerst werkte ik helemaal niet mee. Ik manipuleerde iedereen, speelde een machtsspelletje en vond dat anderen mijn problemen moesten oplossen.”

Isolement

Op een dag besluit men dat Marlene minder vaak op gesprek hoeft te komen, omdat het wel goed met haar lijkt te gaan. Nog diezelfde middag bereidt ze een poging voor om zichzelf van het leven te beroven. Marlene: “Weet je, het eten was het probleem niet. Ik zat gewoon in een enorm isolement. Pas na verloop van tijd kreeg ik meer vertrouwen in de medewerkers, zag ik hoe zij op God vertrouwden, en kwam ik tot de ontdekking dat ik mezélf moest aanpakken. Anderen kunnen het niet voor mij doen. God heeft mijn hart geopend. Ik ben Hem gaan betrekken bij al mijn vragen en twijfels.”

Herstel

Stukje bij beetje komt Marlene tot herstel. Dat geldt ook voor de relatie met haar ouders. De gezinsgesprekken onder leiding van een therapeut van De Hoop helpen om elkaar beter te leren begrijpen en accepteren. “De medicijnen die ik drie jaar heb geslikt, heb ik nu afgebouwd. Praten vind ik nog steeds moeilijk, maar ik ken nu gezonde manieren om lucht te geven aan mijn gevoelens. Ik heb weer zin in het leven. Ik leef echt weer!”

 

De opbrengst van Cycle for Hope gaat naar Stichting De Hoop. Er zijn vele verslaafden in Nederland. Dakloos en kapot door trauma’s of juist onzichtbaar onder een nette jas. Veel families zijn hierdoor gebroken. De Hoop helpt hen op weg naar een nieuw leven. Help mee! Met uw gift kan De Hoop broodnodige hulp geven; ook buiten de kliniek, bijvoorbeeld met steun in inloophuizen, pastorale hulp, of werkervaring.