Streefbedrag behaald Normal dcf095d28b7bbc8ad114065cad01f3f0e2de9920

MTB-Marathon

Opgehaald

28.908
144% bereikt van het totaalbedrag € 20.000
Evenement is afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Op 27 en 28 oktober zijn de Veluwse bossen Cycle for Hope terrein! Kom 24, 12 of 6 uur lang mountainbiken. Individueel of in estafette met een team, uiteraard met de mogelijkheid om af en toe te pauzeren.

Deze editie is afgelopen.
Ga naar editie 2018.

 


Weten hoe de MTB-Marathon werkt? Lees verder onder 'Informatie' MTB-Marathon.

Beschikbare activiteiten:

  • 24 uur
  • 12 uur
  • 6 uur

Michel van Rijswoud

info@cycleforhope.nl

Wat krijg je voor jouw deelname?

 


De uitdaging

De MTB-marathon bestaat uit een dagroute van c.a. 25 kilometer en een nachtrondje van ongeveer 9 kilometer. Op dit parcours rijdt je alleen of als estafetteteam zoveel mogelijk rondjes. Ervaar de uitdaging van mountainbiken in de nacht en kies voor de 24-uurstocht. Trap jezelf warm bij ochtendgloren met de 12-uurstocht of geniet van een stoere 6-uurs dagrit over de Veluwe. Uiteraard met de mogelijkheid om af en toe op adem te komen bij de rustpunten! Alle varianten sluiten we gezamenlijk af met een maaltijd op de feestelijke finish. Hoe scherp stuur jij na urenlang crossen op ruig terrein?

Datum, tijden en locatie

27 tot 28 oktober is het zover! 

24 uurs-tocht      start op vrijdag om 18:00 uur
12 uurs-tocht      start op zaterdag om 6:00 uur
6 uurs-tocht        start zaterdag om 12:00 uur

Start en finish zijn bij Horeb, een locatie van Stichting De Hoop:
Horeb, Kuiltjesweg 55, 7361 TC, Beekbergen.

Inschrijven

Meld je aan als individu of doe mee met een team van minimaal 2 fietsers. De inschrijving bedraagt €25. Voor dit bedrag ontvang je voldoende eten tijdens de marathon (op de uitvalsbasis serveren we broodjes, koffie, thee en fris) en een warme maaltijd achteraf. Ook ontvangt iedere deelnemer een mooi aandenken aan de tocht.

 

Fondsenwerven

Cycle for Hope is meer dan een sportieve uitdaging. Je fietst de tocht niet alleen met je benen, maar ook met je hart. Iedere deelnemer haalt minimaal €150 euro aan sponsorgeld op voor Stichting De Hoop. Zo vecht je mee met verslaafden die knokken voor een nieuw leven. Fondsen werven kan eenvoudig via je online actiepagina.


Shirt

Bij je eerste deelname aan Cycle for Hope krijg je gratis het prachtige Cycle for Hope wielershirt. Wil je een shirt ontvangen bij je tweede of meerdere deelname, dan betaal je slechts €17,50 per shirt. Je kunt je shirtkeuze aangeven bij inschrijving. Uiterlijk twee weken voor aanvang van het evenement versturen wij je shirt. Als jouw aanmelding binnen die twee weken valt, ontvang je het shirt op het evenement zelf.

 

Slaapplaats

Nabij het start-finishterrein is ruimte om te kamperen met tent, caravan of camper. Dit is vrijblijvend en hoeft niet aangevraagd te worden. Wil je stroom bij je kampeerplek gebruiken? Vraag dit dan wel even aan via het contactformulier. Verder is er vanuit de organisatie een beperkt aantal veldbedden beschikbaar in een verwarmde tent (20 plaatsen). Deze zijn bestemd voor de 24-uursdeelnemers. Elke vrije plek mag gebruikt worden door hen en is na het verlaten daarvan weer beschikbaar.

 

NTFU korting

Op vertoon van je NTFU pas bij het ophalen van je startnummer, ontvang je een korting van € 3; Wij registreren je als NTFU-lid en storten de korting na afloop van het evenement terug op je rekening.

 

Deelnemer Mark van Woerden vertelt: opgeven is geen optie

 

 

"Het begon in de ijzige kou met het ijs nog op de plassen en het gras hier en daar nog wit, toen mijn fiets begon te haperen. Ik haalde mijn achterwiel eruit er zag dat mijn achteras gebroken was… Doorrijden was bijna geen optie, maar opgeven eigenlijk ook niet. Zo goed als het ging heb ik de achteras weer in elkaar gezet en kon ik doorfietsen.

 

 

Toen ik verder fietste, was ik eerst een beetje geïrriteerd door dit voorval. Totdat ik besefte dat de mensen bij De Hoop soms ook in een kille tijd zitten en dat er bij hen soms ook zoveel stuk gegaan is. En je soms het gevoel hebt dat er nog meer stuk gaat als je doorgaat en of het wel de juiste keuze is die je maakt. Gooi je de handdoek in de ring en ga je de weg van de minste weerstand of ga je door? Opgeven is geen optie! Ik ben dankbaar en blij dat ik de MTB-Marathon met nog 100 kilometer heb uit kunnen fietsen.

 

 

Het was aardig fris, zeker als je wat nat bent van het zweet. Maar het was weer goed geregeld door de mannen van De Hoop! Lekker wat drinken en napraten bij de kampvuurtjes en er was heerlijk bami met van alles erbij gekookt voor ons. Dat ging er wel in!

Iedereen nogmaals super bedankt voor de sponsoring en medeleven! Er is een heel mooi bedrag bij elkaar gefietst, waar veel mensen weer mee geholpen kunnen worden. Ook zij zijn jullie ontzettend dankbaar! Dat heb ik gemerkt en gehoord van ze vandaag…" 

 

 

 

Mark van Woerden deelde dit verhaal op zijn Facebookpagina. Hij nam meerdere keren deel aan de MTB-Marathon van Cycle for Hope. 

 

 

__________________

 

 

Deelnemer Ronald van der Boon: '-6°C in the middle of the night!' (engelstalig)

 

... Off I go again to the woods, to do some great off-road riding. It’s so nice to ride through these woods around this time of the day. It’s so quiet and the frost on the ground in combination with the sun light gives beautiful views.

A couple of times this day I had some struggles mentally to go on... Lees verder op de blog van Ronald!

_dsc0413

 


Bekijk alle

Terugblik: mountainbiken voor De Hoop (foto's en filmpjes)

28-10-2017 | 17:10 Uur
90 mountainbikers crosten afgelopen weekend dag en nacht door de Veluwse bossen, verdeeld over drie startmomenten. Met hun prestatie fietsten ze ruim 28.000 euro bij elkaar voor hulp bij Stichting De Hoop. Een prachtig bedrag! Geniet hier mee van alle foto's en filmpjes. “De zon komt op, maakt de morgen wakker…” Presentator Rob verwelkomt de nieuwe dag op het mountainbike-evenement van Cycle for Hope. Bij het kampvuur rusten enkele mountainbikers die zijn aankondiging horen. De grote meerderheid crost echter door de Veluwse bossen: 6, 12 of zelfs 24 uur lang actief op de pedalen. In contrast met het startterrein is de activiteit in de bossen groot. Deelnemers ontwijken boomstronken, racen van steile hellingen over smalle paadjes en gaan soms flink onderuit. Hun inzet gaat dag en nacht door, individueel of door binnen een team af te wisselen.‘Ze staan niet alleen’ Deelnemer Laurens doet mee aan de 24-uursvariant van de MTB-Marathon. “Hoop is liefde en liefde is er te weinig in deze wereld. Ik wil graag een stukje liefde geven. Een verslaving heb ik niet gehad, maar het gevoel van alleen staan wel. Ook ik ben toen geholpen. Ik wil graag mensen die een verslaving hebben een steuntje in de rug geven en ze het gevoel geven dat ze niet alleen staan!” Opbrengst voor De Hoop Ondanks de regen komen de mountainbikers zaterdagavond met een grote grijns over de finish. Samen haalden ze ruim 28.000 euro op voor het werk van De Hoop. Het evenement vond plaats op het terrein van ‘Horeb’ in Beekbergen, een woon- en leefgemeenschap voor mannen en tevens een locatie De Hoop. Zo ervoeren fietsers direct de impact van hun inspanning. Samen met de Toertocht en Rondje Nederland komt de totaalopbrengst van Cycle for Hope op bijna 260.000 euro. Bekijk de foto's en filmpjes!