Michel van Rijswoud

info@cycleforhope.nl

Wat krijg je voor jouw deelname?

 


De uitdaging

De MTB-marathon bestaat uit een dagroute van c.a. 25 kilometer en een nachtrondje van ongeveer 9 kilometer. Op dit parcours rijdt je alleen of als estafetteteam zoveel mogelijk rondjes. Ervaar de uitdaging van mountainbiken in de nacht en kies voor de 24-uurstocht. Trap jezelf warm bij ochtendgloren met de 12-uurstocht of geniet van een stoere 6-uurs dagrit over de Veluwe. Uiteraard met de mogelijkheid om af en toe op adem te komen bij de rustpunten! Alle varianten sluiten we gezamenlijk af met een maaltijd op de feestelijke finish. Hoe scherp stuur jij na urenlang crossen op ruig terrein?

Datum, tijden en locatie

27 tot 28 oktober is het zover! 

24 uurs-tocht      start op vrijdag om 18:00 uur
12 uurs-tocht      start op zaterdag om 6:00 uur
6 uurs-tocht        start zaterdag om 12:00 uur

Start en finish zijn bij Horeb, een locatie van Stichting De Hoop:
Horeb, Kuiltjesweg 55, 7361 TC, Beekbergen.

Inschrijven

Meld je aan als individu of doe mee met een team van minimaal 2 fietsers. De inschrijving bedraagt €25. Voor dit bedrag ontvang je voldoende eten tijdens de marathon (op de uitvalsbasis serveren we broodjes, koffie, thee en fris) en een warme maaltijd achteraf. Ook ontvangt iedere deelnemer een mooi aandenken aan de tocht.

 

Fondsenwerven

Cycle for Hope is meer dan een sportieve uitdaging. Je fietst de tocht niet alleen met je benen, maar ook met je hart. Iedere deelnemer haalt minimaal €150 euro aan sponsorgeld op voor Stichting De Hoop. Zo vecht je mee met verslaafden die knokken voor een nieuw leven. Fondsen werven kan eenvoudig via je online actiepagina.


Shirt

Bij je eerste deelname aan Cycle for Hope krijg je gratis het prachtige Cycle for Hope wielershirt. Wil je een shirt ontvangen bij je tweede of meerdere deelname, dan betaal je slechts €17,50 per shirt. Je kunt je shirtkeuze aangeven bij inschrijving. Uiterlijk twee weken voor aanvang van het evenement versturen wij je shirt. Als jouw aanmelding binnen die twee weken valt, ontvang je het shirt op het evenement zelf.

 

Slaapplaats

Nabij het start-finishterrein is ruimte om te kamperen met tent, caravan of camper. Dit is vrijblijvend en hoeft niet aangevraagd te worden. Wil je stroom bij je kampeerplek gebruiken? Vraag dit dan wel even aan via het contactformulier. Verder is er vanuit de organisatie een beperkt aantal veldbedden beschikbaar in een verwarmde tent (20 plaatsen). Deze zijn bestemd voor de 24-uursdeelnemers. Elke vrije plek mag gebruikt worden door hen en is na het verlaten daarvan weer beschikbaar.

 

NTFU korting

Op vertoon van je NTFU pas bij het ophalen van je startnummer, ontvang je een korting van € 3; Wij registreren je als NTFU-lid en storten de korting na afloop van het evenement terug op je rekening.

 

Deelnemer Mark van Woerden vertelt: opgeven is geen optie

 

 

"Het begon in de ijzige kou met het ijs nog op de plassen en het gras hier en daar nog wit, toen mijn fiets begon te haperen. Ik haalde mijn achterwiel eruit er zag dat mijn achteras gebroken was… Doorrijden was bijna geen optie, maar opgeven eigenlijk ook niet. Zo goed als het ging heb ik de achteras weer in elkaar gezet en kon ik doorfietsen.

 

 

Toen ik verder fietste, was ik eerst een beetje geïrriteerd door dit voorval. Totdat ik besefte dat de mensen bij De Hoop soms ook in een kille tijd zitten en dat er bij hen soms ook zoveel stuk gegaan is. En je soms het gevoel hebt dat er nog meer stuk gaat als je doorgaat en of het wel de juiste keuze is die je maakt. Gooi je de handdoek in de ring en ga je de weg van de minste weerstand of ga je door? Opgeven is geen optie! Ik ben dankbaar en blij dat ik de MTB-Marathon met nog 100 kilometer heb uit kunnen fietsen.

 

 

Het was aardig fris, zeker als je wat nat bent van het zweet. Maar het was weer goed geregeld door de mannen van De Hoop! Lekker wat drinken en napraten bij de kampvuurtjes en er was heerlijk bami met van alles erbij gekookt voor ons. Dat ging er wel in!

Iedereen nogmaals super bedankt voor de sponsoring en medeleven! Er is een heel mooi bedrag bij elkaar gefietst, waar veel mensen weer mee geholpen kunnen worden. Ook zij zijn jullie ontzettend dankbaar! Dat heb ik gemerkt en gehoord van ze vandaag…" 

 

 

 

Mark van Woerden deelde dit verhaal op zijn Facebookpagina. Hij nam meerdere keren deel aan de MTB-Marathon van Cycle for Hope. 

 

 

__________________

 

 

Deelnemer Ronald van der Boon: '-6°C in the middle of the night!' (engelstalig)

 

... Off I go again to the woods, to do some great off-road riding. It’s so nice to ride through these woods around this time of the day. It’s so quiet and the frost on the ground in combination with the sun light gives beautiful views.

A couple of times this day I had some struggles mentally to go on... Lees verder op de blog van Ronald!

 

Het is bijna zover: de MTB-Marathon, ‘waar verschillen verdwijnen’27 en 28 oktober gaat ‘ie van start: de MTB-Marathon van Cycle for Hope met ongeveer 80 deelnemers. Nog meer dan bij de andere evenementen van Cycle for Hope komen de deelnemers daar volop in contact met de cliënten waar ze voor fietsen. Het evenement vindt namelijk plaats op de woon- en leefgemeenschap 'Horeb' voor mannen in Beekbergen, een locatie van De Hoop. De mannen houden het kampvuur brandend, zorgen voor de afsluitende maaltijd en moedigen de fietsers aan. Sommigen stappen zelf op de pedalen, om te ervaren hoe het is om zolang te fietsen voor een ander. Een deelnemer schrijft op de actiepagina: ‘Samen op de mountainbike verdwijnen de verschillen: je laat de benen spreken, je vecht tegen vermoeidheid, je vecht met elkaar, voor elkaar. Je houdt alleen het einddoel in de gaten. Zo zou het altijd moeten zijn, toch?’ Lees hier meer over het laatste evenement van 2017!

Lees meer

De opbrengst van Cycle for Hope gaat naar Stichting De Hoop. Er zijn vele verslaafden in Nederland. Dakloos en kapot door trauma’s of juist onzichtbaar onder een nette jas. Veel families zijn hierdoor gebroken. De Hoop helpt hen op weg naar een nieuw leven. Help mee! Met uw gift kan De Hoop broodnodige hulp geven; ook buiten de kliniek, bijvoorbeeld met steun in inloophuizen, pastorale hulp, of werkervaring.