Normal f5b948eeeba5a90f38d58ecc366056dd08cf5e3c

Terugblik: mountainbiken voor De Hoop (foto's en filmpjes)

28 oktober 2017 17:10

90 mountainbikers crosten afgelopen weekend dag en nacht door de Veluwse bossen, verdeeld over drie startmomenten. Met hun prestatie fietsten ze ruim 28.000 euro bij elkaar voor hulp bij Stichting De Hoop. Een prachtig bedrag! Geniet hier mee van alle foto's en filmpjes.

“De zon komt op, maakt de morgen wakker…” Presentator Rob verwelkomt de nieuwe dag op het mountainbike-evenement van Cycle for Hope. Bij het kampvuur rusten enkele mountainbikers die zijn aankondiging horen. De grote meerderheid crost echter door de Veluwse bossen: 6, 12 of zelfs 24 uur lang actief op de pedalen. In contrast met het startterrein is de activiteit in de bossen groot. Deelnemers ontwijken boomstronken, racen van steile hellingen over smalle paadjes en gaan soms flink onderuit. Hun inzet gaat dag en nacht door, individueel of door binnen een team af te wisselen.

‘Ze staan niet alleen’
Deelnemer Laurens doet mee aan de 24-uursvariant van de MTB-Marathon. “Hoop is liefde en liefde is er te weinig in deze wereld. Ik wil graag een stukje liefde geven. Een verslaving heb ik niet gehad, maar het gevoel van alleen staan wel. Ook ik ben toen geholpen. Ik wil graag mensen die een verslaving hebben een steuntje in de rug geven en ze het gevoel geven dat ze niet alleen staan!”

Opbrengst voor De Hoop
Ondanks de regen komen de mountainbikers zaterdagavond met een grote grijns over de finish. Samen haalden ze ruim 28.000 euro op voor het werk van De Hoop. Het evenement vond plaats op het terrein van ‘Horeb’ in Beekbergen, een woon- en leefgemeenschap voor mannen en tevens een locatie De Hoop. Zo ervoeren fietsers direct de impact van hun inspanning. Samen met de Toertocht en Rondje Nederland komt de totaalopbrengst van Cycle for Hope op bijna 260.000 euro.

Bekijk de foto's en filmpjes!