€ 40.197 opgehaald

Inschrijven Doneer direct
Ongeveer 2 maanden te gaan Startdatum: 22-06-2017

Fiets in 2017 mee met dé Nederlandse racefietsuitdaging: Rondje Nederland.
1200 kilometer team-estafette in slechts 48 uur!Weten hoe Rondje Nederland werkt? Lees verder onder 'Informatie'.

25/04/201711:03 uur
€ 50

Koos

Aan: Voor de derde keer rondje Nederland Geweldig Leen, dat je zo snel alweer aan het trainen bent geslagen om het mooie werk van De Hoop te steunen! Zet hem op!
24/04/201721:42 uur
€ 100

Anoniem

Aan: Team BLESS
24/04/201721:28 uur
€ 50

wouter

Aan: Samen fietsen voor Hoop succes ferdy
24/04/201719:52 uur
€ 25

Arien

Aan: Geen Brug te ver voor Hoop Goed doel
24/04/201718:56 uur
€ 25

Ma en Henk, mooi initiatief Hans.

Aan: Hans fietst voor de Hoop

Michel van van Rijswoud

info@cycleforhope.nl

Welke uitdaging ga je aan?


1200 kilometer rond Nederland in 48 uur: in team-estafette

Samen met je team zet je een topprestatie neer: 1200 kilometer team-estafette in 48 uur! Rondje Nederland fietsen is het landschap zien veranderen van dag naar nacht. Van schapen in Groningen tot de 'Dutch mountains' in Limburg. Op etappes van 100 kilometer wissel je elkaar af. Grootste uitdaging: je laatste etappe, nog één keer knallen met verzuurde benen en weinig slaap. En daarna als held over de finish!


Route en wisselpunten

Door het hele land verspreid liggen 11 campings en parken die zich openstellen voor jullie. Hier kun je douchen, eten, ervaringen delen met andere teams, rusten en weer opstappen. Een route van 1200 kilometer kunnen we niet uitpijlen, daarom leveren wij digitale routebestanden aan. Deze kun je inladen in je eigen gps-toestel. Eventueel kun je een gps-toestel kopen of huren bij Waypoint (maximaal 2 per team).

Zo werkt de team-estafette

De route is verdeeld in 12 etappes van 100 kilometer. Na 100 kilometer op de pedalen, geef je op het wisselpunt het stokje door aan je teamleden die de volgende etappe rijden. Zelf reis je per auto door naar het volgende startpunt. Je houdt dus dit ritme aan: 100 kilometer fietsen, 2 wisselpunten verder reizen met de auto, rusten en weer opstappen. Een team bestaat uit drie sub-teams. Elke deelnemer fietst gemiddeld 4 etappes van 100 kilometer met dit sub-team. Natuurlijk kun je kiezen voor meer uitdaging en extra etappes fietsen!

 

 Vereenvoudige weergave, locaties en etappes kunnen afwijken

Team-samenstelling: 1 team = 3 sub-teams

Een team bestaat uit 6 tot 12 fietsers en 6 tot 12 begeleiders. Eén van de begeleiders is teamcaptain. Deze teamcaptain onderhoudt het contact met de organisatie. Daarnaast zijn er maximaal 6 vervoersmiddelen nodig, voor het vervoer tussen de wisselpunten. Het team wordt opgedeeld in 3 sub-teams. En natuurlijk fiets je de laatste kilometers met je volledige team. Jullie hebben tenslotte samen de tocht volbracht! Trots leg je de laatste meters af over de finishstraat, toegejuicht door familie, vrienden én de mensen voor wie je fietst. Daar is het tenslotte allemaal om te doen: hoop bieden aan mensen in nood. De finish van Rondje Nederland is daarmee een passende afsluiting van de uitdagende sponsortocht. 

Fondsenwerven: samen tegen verslaving!

Je vecht tegen uitputting, verlegt je grenzen en overwint jezelf voor mensen die datzelfde doen. Door jouw afzien op de fiets strijd je mee voor hulp bij verslaving en voor een nieuw leven. Rondje Nederland is een enorme sportieve uitdaging, maar niet alleen dat: met je team haal je ook minimaal €9000 aan sponsorgeld op. Fondsen werven kan eenvoudig via de online teampagina. Bij de fondsenwerving krijg je ondersteuning vanuit Cycle for Hope.

 

Inschrijven en betaling

Elk team heeft een eigen teampagina op deze website. Als deze pagina er eenmaal is, kan ieder teamlid zichzelf bij dit team aanmelden door bij 'Inschrijven' de optie 'Samen met anderen'  te kiezen. Iedere deelnemer (zowel fietser als begeleider) maakt dan een persoonlijke actiepagina aan die onder de teampagina valt. Het inschrijfgeld bedraagt €50 per persoon. (Zowel voor renners als begeleiders). Dit wordt door elk teamlid persoonlijk betaald bij de online aanmelding.

Cycle for Hope Extreme

Geen 1200, maar 1400 kilometer rond Nederland!

Gemiddeld fietst een deelnemer 400 kilometer tijdens Rondje Nederland. Sommige fietsers maken de uitdaging voor zichzelf extreem groot en gaan meerdere etappes aan. De recordhouder heeft ongeveer 1000 kilometer op zijn naam staan! Voor deze mensen is de Cycle for Hope Extreme variant. Bij enkele etappes is een extra lange route uitgezet. Per wisselpunt is te bepalen of je deze lus meepakt. Durf jij het aan?

Deelnemer Johan van Vuurde vertelt: het voelt als een overwinning 

 

Waarom ben je deze uitdaging aangegaan?

"Het werk van De Hoop uit Dordrecht spreekt mij erg aan. Mensen die een tweede kans in hun leven nodig hebben, krijgen die mogelijkheid bij De Hoop. Daar wil ik mijn sportieve bijdrage aan geven.

De uitdaging voor mij was natuurlijk ook het fietsen zelf, vier etappes van 100 km in 48 uur. Daar komt heel wat bij kijken: dag en nacht doorgaan, ergens tussenin je rust vinden, genoeg eten en drinken. Iedere keer dat ik meereed heb ik nog een extra etappe gereden. Twee etappes aaneengesloten en finishen in Dordrecht. Dat voelt als een overwinning."

Wat heeft het je gekost?

"Ik reed voor de derde keer het Rondje Nederland van Cycle for Hope. De voorbereiding is trainen, trainen en nog eens trainen. Wekelijks een lange tocht, zodat je weet wat je tegen kan komen aan vermoeidheid, honger, wind en tegenslag. Daar moet je klaar voor zijn. Dit jaar reed ik met een subteam van 4 anderen en we hebben ook lol gehad, dat maakt het ook gewoon leuk. Slapen hebben wij in tentjes gedaan, een camper was makkelijker geweest maar die is zo 1, 2, 3 niet beschikbaar. Slapen doe je uiteindelijk maar 2 tot 3 uur en voor de rest dut je een beetje als je van wisselpunt naar wisselpunt rijdt."

 

"Voor mijn subteam heb ik 90% van het kopwerk gereden, dat was wel eens afzien, vooral de etappe door Zeeland met wind tegen. Ik ben daar wel aan gewend, maar als je al 300 km in je benen hebt, is dat zwaar. Er moest ook doorgereden worden om op tijd te finishen in Dordrecht, de laatste rit van 210 km ging in bijna 30 km/uur. Lichamelijk is het een flinke aanslag, ik heb nog dagen spierpijn gehad in mijn bovenbenen."

 

Wat heeft het je opgeleverd?

"Ik heb een mooi bedrag ingezameld voor De Hoop, daar doe ik het voor. Verder heb ik lol gehad, mooie stukken Nederland gezien, de zon zien ondergaan in de zee, herten op de duinen bij Zandvoort gezien tegen het weerlicht in het Oosten, vossen onze paden zien kruisen, honderden kikkers mis moeten rijden en uiteindelijk de finish gehaald met 510km in de benen!"

 

 

Johan van Vuurde nam meerdere keren deel aan Cycle for Hope. Hij fietste Rondje Nederland om geld op te halen voor mensen die knokken om te breken met hun verslaving. De Meesterknecht publiceerde dit interview met Johan.

De opbrengst van Cycle for Hope gaat naar Stichting De Hoop. Er zijn vele verslaafden in Nederland. Dakloos en kapot door trauma’s of juist onzichtbaar onder een nette jas. Veel families zijn hierdoor gebroken. De Hoop helpt hen op weg naar een nieuw leven. Help mee! Met uw gift kan De Hoop broodnodige hulp geven; ook buiten de kliniek, bijvoorbeeld met steun in inloophuizen, pastorale hulp, of werkervaring.