€ 760 opgehaald

Inschrijven Doneer direct
Nog 5 maanden te gaan Startdatum: 21-06-2018

Contactgegevens

Michel van Rijswoud

info@cycleforhope.nl

 Welke uitdaging ga je aan?


1.200 kilometer rond Nederland in 48 uur: in team-estafette

Samen met je team zet je een topprestatie neer: 1.200 kilometer team-estafette in 48 uur! Elke deelnemer fietst daarbij gemiddeld zo'n 400 kilometer. Rondje Nederland fietsen is het landschap zien veranderen van dag naar nacht. Van de 'Dutch mountains' in Limburg tot schapen in Groningen. Op etappes van 100 kilometer wissel je elkaar af. Grootste uitdaging: je laatste etappe, nog één keer knallen met verzuurde benen en weinig slaap. En daarna als held over de finish!


Route en wisselpunten

Door het hele land verspreid liggen 11 campings en parken die zich openstellen voor jullie. Hier kun je douchen, eten, ervaringen delen met andere teams, rusten en weer opstappen. Een route van 1.200 kilometer kunnen we niet uitpijlen, daarom leveren wij digitale routebestanden aan. Deze kun je inladen in je eigen gps-toestel. Eventueel kun je een gps-toestel kopen of huren bij Waypoint (maximaal 2 per team).


Zo werkt de team-estafette

De route is verdeeld in 12 etappes van 100 kilometer. Na 100 kilometer op de pedalen, geef je op het wisselpunt het stokje door aan je teamleden die de volgende etappe rijden. Zelf reis je per auto door naar het volgende startpunt. Je houdt dus dit ritme aan: 100 kilometer fietsen, 2 wisselpunten verder reizen met de auto, rusten en weer opstappen. Een team bestaan uit drie sub-teams. Elke deelnemer fietst gemiddeld 4 etappes van 100 kilometer met dit sub-team. Wil je voor nóg meer uitdaging gaan? Dan kun je meerdere etappes na elkaar fietsen. 

 

Vereenvoudigde weergave, locaties en etappes kunnen afwijken


Team-samenstelling: 1 team = 3 sub-teams

Een team bestaat uit 6 tot 12 fietsers en 6 tot 12 begeleiders. Eén van de begeleiders is teamcaptain. Deze teamcaptain onderhoudt het contact met de organisatie. Daarnaast zijn er maximaal 6 vervoersmiddelen nodig, voor het vervoer tussen de wisselpunten. Het team wordt opgedeeld in 3 sub-teams. En natuurlijk fiets je de laatste kilometers met je volledige team. Jullie hebben tenslotte samen de tocht volbracht! Trots leg je de laatste meters af over de finishstraat, toegejuicht door familie, vrienden én de mensen voor wie je fietst. Daar is het tenslotte allemaal om te doen: hoop bieden aan mensen in nood. De finish van Rondje Nederland is daarmee een passende afsluiting van deze uitdagende sponsortocht. 


Fondsenwerven: samen tegen verslaving!

Je vecht tegen uitputting, verlegt je grenzen en overwint jezelf voor mensen die datzelfde doen. Door jouw afzien op de fiets strijd je mee voor hulp bij verslaving en voor een nieuw leven. Rondje Nederland is een enorme sportieve uitdaging, maar niet alleen dat: met je team haal je ook minimaal € 9.000 aan sponsorgeld op. Fondsen werven kan eenvoudig via de online teampagina. Bij de fondsenwerving krijg je ondersteuning vanuit Cycle for Hope.


Inschrijven en betaling

Elk team heeft een eigen teampagina op deze website. De teamcaptain start deze teampagina op. Als deze pagina er eenmaal is, kan ieder teamlid zichzelf bij dit team aanmelden door bij de inschrijving de optie 'Teamlid - ik wil lid worden van een bestaand team' te kiezen. Iedere deelnemer, zowel fietser als begeleider, maakt dan een persoonlijke actiepagina aan die onder de teampagina valt. Het inschrijfgeld bedraagt € 50 per persoon. Dit wordt door elk teamlid persoonlijk betaald bij de online aanmelding.

In dit filmpje vertelt Anton Herweijer wat het inhoudt om begeleider te zijn.

We gaan weer van start in 2018! Heb je interesse om mee te doen aan Rondje Nederland, de Toertocht of de MTB-Marathon in 2018? Kom dan naar de Kick-off op 18 januari 2018 in Dordrecht. Tijdens deze startavond praten we je bij over de ins en outs van de drie evenementen en het doel: meevechten tegen verslaving door geld in te zamelen voor hulp bij Stichting De Hoop. Verder getuigt een cliënt hoe hij opklom uit het dal van verslaving en deelt deelnemer Jan Willem zijn belevenissen en tips. Hij fietste maar liefst vier keer rond Nederland. Overweeg je om mee te doen aan één van de evenementen of ken je iemand voor wie deelname een mooie ervaring zou zijn? Neem hem of haar dan mee! Meld je aan voor de Kick-off via het inschrijfformulier.Inloop: 19:30uHoofdprogramma: 20:00u - 22:00uLocatie: Provincialeweg 122, Dordrecht  “Ik kan hen niet helpen, ik kan de strijd niet voor hen vechten. Maar ik kan wel voor hen fietsen. Want er is altijd hoop om door te gaan.” – Deelnemer Filip

Lees meer Bekijk alle nieuwsberichten

De opbrengst van Cycle for Hope gaat naar Stichting De Hoop. Er zijn vele verslaafden in Nederland. Dakloos en kapot door trauma’s of juist onzichtbaar onder een nette jas. Veel families zijn hierdoor gebroken. De Hoop helpt hen op weg naar een nieuw leven. Help mee! Met uw gift kan De Hoop broodnodige hulp geven; ook buiten de kliniek, bijvoorbeeld met steun in inloophuizen, pastorale hulp, of werkervaring.