Streefbedrag behaald

Rondje Nederland 2018

Opgehaald

191.302
109% bereikt van het totaalbedrag € 175.000
Evenement is afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

 

Fiets in 2018 mee met dé Nederlandse racefietsuitdaging: Rondje Nederland. 1200 kilometer team-estafette in slechts 48 uur! (Per deelnemer gemiddeld 400 km)

Deze editie is afgelopen. 
Ga naar editie 2019.

 

 Lees verder onder de tab 'Informatie' en kom alles te weten over Rondje Nederland.

 

Beschikbare activiteiten:

  • Fietser
  • Begeleider

 Welke uitdaging ga je aan als fietser?


1.200 kilometer rond Nederland in 48 uur: in team-estafette

Samen met je team zet je een topprestatie neer: 1.200 kilometer team-estafette in 48 uur! Elke deelnemer fietst daarbij gemiddeld zo'n 400 kilometer. Rondje Nederland fietsen is het landschap zien veranderen van dag naar nacht. Van de 'Dutch mountains' in Limburg tot schapen in Groningen. Op etappes van 100 kilometer wissel je elkaar af. Grootste uitdaging: je laatste etappe, nog één keer knallen met verzuurde benen en weinig slaap. En daarna als held over de finish!


Route en wisselpunten

Door het hele land verspreid liggen 11 campings en parken die zich openstellen voor jullie. Hier kun je douchen, eten, ervaringen delen met andere teams, rusten en weer opstappen. Een route van 1.200 kilometer kunnen we niet uitpijlen, daarom leveren wij digitale routebestanden aan. Deze kun je inladen in je eigen gps-toestel. Eventueel kun je een gps-toestel kopen of huren bij Waypoint (maximaal 2 per team). De route én wisselpunten zijn online te bekijken via deze link


Zo werkt de team-estafette

De route is verdeeld in 12 etappes van 100 kilometer. Na 100 kilometer op de pedalen, geef je op het wisselpunt het stokje door aan je teamleden die de volgende etappe rijden. Zelf reis je per auto door naar het volgende startpunt. Je houdt dus dit ritme aan: 100 kilometer fietsen, 2 wisselpunten verder reizen met de auto, rusten en weer opstappen. Een team bestaan uit drie sub-teams. Elke deelnemer fietst gemiddeld 4 etappes van 100 kilometer met dit sub-team. Wil je voor nóg meer uitdaging gaan? Dan kun je meerdere etappes na elkaar fietsen. 

Rood / groen / blauw = sub-team 1 / 2 / 3
Vereenvoudigde weergave, locaties en etappes kunnen afwijken


Team-samenstelling: 1 team = 3 sub-teams

Een team bestaat uit 6 tot 12 fietsers en 6 tot 12 begeleiders. Eén van de begeleiders is teamcaptain. Deze teamcaptain onderhoudt het contact met de organisatie. Daarnaast zijn er maximaal 6 vervoersmiddelen nodig, voor het vervoer tussen de wisselpunten. Het team wordt opgedeeld in 3 sub-teams. En natuurlijk fiets je de laatste kilometers met je volledige team. Jullie hebben tenslotte samen de tocht volbracht! Trots leg je de laatste meters af over de finishstraat, toegejuicht door familie, vrienden én de mensen voor wie je fietst. Daar is het tenslotte allemaal om te doen: hoop bieden aan mensen in nood. De finish van Rondje Nederland is daarmee een passende afsluiting van deze uitdagende sponsortocht. 


Fondsenwerven: samen tegen verslaving!

Je vecht tegen uitputting, verlegt je grenzen en overwint jezelf voor mensen die datzelfde doen. Door jouw afzien op de fiets strijd je mee voor hulp bij verslaving en voor een nieuw leven. Rondje Nederland is een enorme sportieve uitdaging, maar niet alleen dat: met je team haal je ook minimaal € 9.000 aan sponsorgeld op. Fondsen werven kan eenvoudig via de online teampagina. Bij de fondsenwerving krijg je ondersteuning vanuit Cycle for Hope.


Inschrijven en betaling

Elk team heeft een eigen teampagina op deze website. De teamcaptain start deze teampagina op. Als deze pagina er eenmaal is, kan ieder teamlid zichzelf bij dit team aanmelden door bij de inschrijving de optie 'Teamlid - ik wil lid worden van een bestaand team' te kiezen. Iedere deelnemer, zowel fietser als begeleider, maakt dan een persoonlijke actiepagina aan die onder de teampagina valt. Het inschrijfgeld bedraagt € 50 per persoon. Dit wordt door elk teamlid persoonlijk betaald bij de online aanmelding.

 

2 sterrentocht

Rondje Nederland is door de NTFU erkend als twee sterrentocht.

Wat doet een begeleider tijdens Rondje Nederland?

Niels Tukker en Anton Herweijer vertellen het aan je! 

De ervaringen van Anton Herweijer

 

Gesprek met Niels Tukker

Niels deed in 2017 voor het eerst mee aan Rondje Nederland, als begeleider van het team Hart voor Hoop. Hij omschrijft het als “een ervaring om nooit meer te vergeten.”

Het team aansturen

Niels was begeleider én teamcaptain. Dat laatste betekende dat hij in de voorbereiding een extra functie had. “Ik mocht de tussenpersoon zijn tussen ‘mijn’ team en de organisatie van Cycle for Hope. Ik zorgde dat alle informatie op de goede plekken kwam en liet mijn team weten wat er van hen verwacht werd. Ik mocht instappen in een team dat al vele jaren goed loopt, dus naar hen had ik geen omkijken. Wel moest ik ze soms achter de broek aanzitten om geld binnen te halen… wat we aan het eind gelukkig ruimschoots gehaald hebben :)”

“Een bak koffie en een handdoek”

Tijdens de rit reed ik, samen met mijn broer, achter de wielrenners aan, om te zien hoe het met hen ging. Ik vergeet nooit het moment dat we ’s morgensvroeg midden op de Afsluitdijk stonden. In de harde wind en regen, om de renners nieuw drinken en eten te geven voor onderweg. Even een bak koffie en een handdoek om zichzelf weer iets droger te maken. Dat was het moment dat ik ontzag kreeg voor de mannen en dames die de hele Afsluitdijk mét tegenwind en regen moesten fietsen. Die na de pauze ‘gewoon’ weer opstapten en er tegenaan gingen. Dát noem ik doorzettingsvermogen.”


Af en toe een grap

“Cycle for Hope Rondje Nederland is een heel gaaf evenement, waar alles in teamverband gedaan wordt. Iedereen kan zijn eigen talenten gebruiken, of dat nu op de fiets is of in de auto als begeleider. Begeleider zijn is een heel dankbare taak. Je helpt de renners met van alles: eten, drinken, een slaapplek… maar ook met een grap om ze op te beuren als ze er doorheen zitten. En zo haal je met elkaar geld op voor De Hoop, voor medemensen die het zelf soms ook even niet zien zitten.” 

Foto van het moment op de Afsluitdijk. Niels: “Dit is wanneer het ijs- en ijskoud is.
En we moe zijn na 2 uurtjes slaap. We hebben alweer veel lol!”

Pastoraat: gesprekken, conferenties en uitdelen van Bijbels

De Hoop werkt vanuit een christelijke visie. Daarom biedt ze tijdens de behandeling de mogelijkheid tot pastorale gesprekken. Cliënten die hiervoor in aanmerking willen komen, kunnen dit aanvragen via hun behandelaar. Ook worden miniconferenties en themablokken georganiseerd. Externe sprekers behandelen hierbij een onderwerp op Bijbelse basis, bijvoorbeeld ‘afwijzing’ of ‘seksualiteit’. Cliënten die in behandeling zijn kunnen deze bijeenkomsten bezoeken. Binnen De Hoop worden daarnaast Bijbels uitgedeeld aan cliënten die geen budget hebben om er zelf één aan te schaffen.

“Door het pastoraat heb ik een fundament gekregen. In de criminele wereld was het zo dat als je je beloften niet nakwam, je de klos was. Ik vertrouwde eigenlijk niemand. Maar God is wél te vertrouwen. Voor Hem buig ik wel.” - Cedric

Ervaringsschool: levenservaring benutten om lotgenoten te helpen

Cliënten en oud-cliënten van De Hoop kunnen zich op de interne opleidingsschool ontwikkelen tot een vakkundige ervaringsdeskundige, in een leertraject van één jaar. De overtuiging hierachter is dat de levenservaring van mensen met een verslaving en/of psychische problemen kan leiden tot dienstbaarheid aan lotgenoten. Het leertraject wordt ondersteund met één interne en twee externe opleidingen. Daarnaast lopen deelnemers stage op bijvoorbeeld penitentiaire inrichtingen, een zorgafdeling van De Hoop of door leiding te geven aan een Stay-Clean groepen. 

“Doordat we veel aan (zelf)reflectie doen en er ruimte is voor vragen, leer ik veel van anderen en leer ik mezelf steeds beter kennen. Dit proces gaat met een lach en een traan en is heel leerzaam. (…) Ik zie mensen van dichtbij veranderen. Ik zie ze zachter worden of juist assertiever. De opleiding brengt me dichter bij mezelf, maar het geeft ook perspectief op een betaalde baan.”  - Renate

 

Werkervaringsplekken: op weg naar een plek in de samenleving

Aan het eind van de behandeling werken cliënten toe naar een plek in de maatschappij. Door middel van werkervaringsplekken worden zij hierop voorbereid. De Hoop biedt begeleiding, een passende werkplek binnen de eigen organisatie of een re-integratietraject naar een reguliere betaalde baan.