€ 0 opgehaald

Doneer direct
Nog 9 maanden te gaan Startdatum: 27-06-2019

Fiets in 2019 mee met de últieme teamervaring voor wielrenners: Rondje Nederland. 1200 kilometer team-estafette in slechts 48 uur! Ga jij het redden: 4 etappes van 100 kilometer, dag en nacht, door weer en wind?  

Let op: laden van het filmpje duurt even 


Kom hier alles te weten over Rondje Nederland 2019!

Unieke teamervaring: 1200 kilometer rond Nederland in 48 uur

Samen met collega’s, vrienden of onbekenden zet je in teamverband een topprestatie neer: 1200 kilometer team-estafette in 48 uur! Op etappes van 100 kilometer wissel je elkaar af, waarbij jij 4 etappes voor je rekening neemt. Rondje Nederland fietsen is het landschap zien veranderen van dag naar nacht. Van de 'Dutch mountains' in Limburg tot schapen in Groningen. Als team sleep je elkaar door de moeilijke momenten en beleef je hoogtepunten waar je nog jarenlang over zult praten. Grootste uitdaging: jouw laatste etappe, nog één keer knallen met verzuurde benen en weinig slaap. En daarna als held over de finish!

 

Fietsers en begeleiders

Zodat de fietsers een maximale prestatie kunnen leveren, heeft elk team ‘begeleiders’. Zij staan non stop klaar voor de fietsers en zorgen voor vervoer, maaltijden, het klaarleggen van slaapplekken, onderhoud van fietsen en allerlei hand-en-spandiensten. Begeleiders zijn onmisbaar!

 

Het praktische verhaal: zo werkt de team-estafette

Jouw team verdeel je in 3 subteams: elk ‘subteam’ neemt 4 etappes van 100 km voor zijn rekening. Door het land verspreid liggen campings en parken die de teams ontvangen na een etappe. Op deze wisselpunten ontmoeten jullie elkaar, geef je het stokje over aan het volgende subteam en kan je douchen, eten en rusten. Een team bestaat uit 6 tot 12 fietsers, net zoveel begeleiders en max. 6 vervoersmiddelen.

 

Fondsenwerven: samen tegen verslaving!

Je vecht tijdens Rondje Nederland tegen uitputting, verlegt je grenzen en overwint jezelf voor mensen die dágelijks knokken: degenen die worstelen met een verslaving of psychische problemen. Jouw afzien wordt omzien naar hen: met jouw prestatie zamel je namelijk minimaal 450 euro in voor hulp bij De Hoop. Werven kan eenvoudig via jouw online actiepagina en met de tips die je van ons ontvangt. Van charity diners tot spinning marathons: met het hele team ga je ervoor!

 

Online inschrijven

Eén van de begeleiders is teamcaptain en onderhoudt het contact met de organisatie, ook in de voorbereidingsperiode. Hij is de kartrekker van het team en degene die de teampagina op de website aanmaakt. Iedere deelnemer, zowel fietser als begeleider, maakt daarna een persoonlijke actiepagina aan die hieronder valt. 

 

Lees de ervaringen van deelnemers die je voorgingen.

Ervaringen: zij gingen je voor! 

 

“Eén keer per jaar is dit bij ons gewoon echt teambuilding, echt supergaaf, gezellig én een leuke uitdaging! - Niels

 

"Die sfeer, die saamhorigheid: in één woord, indrukwekkend." - Michel

 

“Confronterend dit. Dat die mannen en vrouwen zich zo fanatiek inzetten voor mensen zoals ik. Maar wel heel mooi. Ik ben er heel dankbaar voor. Een bemoediging om nog harder door te zetten in mijn behandeling.” - Cliënt W.


“Als ik met mijn tijd en energie het leven van een ander die het moeilijk heeft kan verbeteren, dan doe ik dat met mijn volle overtuiging. Ook als ik zelf nog niet weet hoeveel ik daarvoor moet afzien.” – Harmen

 

Gesprek met Niels Tukker

Niels deed in 2017 voor het eerst mee aan Rondje Nederland, als begeleider van het team Hart voor Hoop. Hij omschrijft het als “een ervaring om nooit meer te vergeten.”

Het team aansturen

Niels was begeleider én teamcaptain. Dat laatste betekende dat hij in de voorbereiding een extra functie had. “Ik mocht de tussenpersoon zijn tussen ‘mijn’ team en de organisatie van Cycle for Hope. Ik zorgde dat alle informatie op de goede plekken kwam en liet mijn team weten wat er van hen verwacht werd. Ik mocht instappen in een team dat al vele jaren goed loopt, dus naar hen had ik geen omkijken. Wel moest ik ze soms achter de broek aanzitten om geld binnen te halen… wat we aan het eind gelukkig ruimschoots gehaald hebben :)”

“Een bak koffie en een handdoek”

Tijdens de rit reed ik, samen met mijn broer, achter de wielrenners aan, om te zien hoe het met hen ging. Ik vergeet nooit het moment dat we ’s morgensvroeg midden op de Afsluitdijk stonden. In de harde wind en regen, om de renners nieuw drinken en eten te geven voor onderweg. Even een bak koffie en een handdoek om zichzelf weer iets droger te maken. Dat was het moment dat ik ontzag kreeg voor de mannen en dames die de hele Afsluitdijk mét tegenwind en regen moesten fietsen. Die na de pauze ‘gewoon’ weer opstapten en er tegenaan gingen. Dát noem ik doorzettingsvermogen.”


Af en toe een grap

“Cycle for Hope Rondje Nederland is een heel gaaf evenement, waar alles in teamverband gedaan wordt. Iedereen kan zijn eigen talenten gebruiken, of dat nu op de fiets is of in de auto als begeleider. Begeleider zijn is een heel dankbare taak. Je helpt de renners met van alles: eten, drinken, een slaapplek… maar ook met een grap om ze op te beuren als ze er doorheen zitten. En zo haal je met elkaar geld op voor De Hoop, voor medemensen die het zelf soms ook even niet zien zitten.” 

Foto van het moment op de Afsluitdijk. Niels: “Dit is wanneer het ijs- en ijskoud is.
En we moe zijn na 2 uurtjes slaap. We hebben alweer veel lol!”

27 - 29 juni 2019 is het weer zover: Rondje Nederland! De officiële inschrijving van Rondje Nederland 2019 opent eind oktober, 8 maanden voor het evenement plaatsvindt. Zo heb je alle tijd voor het opzetten van een team én kun je een prachtig trainingsdoel stellen. Ga jij je persoonlijke record verleggen of ga je voor het ultieme teamgevoel?   Early bird actie Schrijf jij je gelijk in als de inschrijving opent? Als je dit in de eerste week doet, profiteer je meteen van de early bird actie: 10 euro korting op jouw inschrijving.

Lees meer

De opbrengst van Cycle for Hope gaat naar Stichting De Hoop. Er zijn vele verslaafden in Nederland. Dakloos en kapot door trauma’s of juist onzichtbaar onder een nette jas. Veel families zijn hierdoor gebroken. De Hoop helpt hen op weg naar een nieuw leven. Help mee! Met uw gift kan De Hoop broodnodige hulp geven; ook buiten de kliniek, bijvoorbeeld met steun in inloophuizen, pastorale hulp, of werkervaring.