€ 29.675 opgehaald

Inschrijven Doneer direct
Nog 3 maanden te gaan Startdatum: 27-06-2019

27-29 juni 2019

 

Unieke teamervaring: 1200 kilometer rond Nederland in 48 uur

Samen met collega’s, vrienden of onbekenden zet je in teamverband een topprestatie neer: 1200 kilometer team-estafette in 48 uur! Op etappes van 100 kilometer wissel je elkaar af, waarbij jij 4 etappes voor je rekening neemt. Rondje Nederland fietsen is het landschap zien veranderen van dag naar nacht. Van de schapen in Groningen tot de 'Dutch mountains' in Limburg. Als team sleep je elkaar door de moeilijke momenten en beleef je hoogtepunten waar je nog jarenlang over zult praten. Grootste uitdaging: jouw laatste etappe, nog één keer knallen met verzuurde benen en weinig slaap. En daarna als held over de finish! 

  


Samen tegen verslaving

Je vecht tijdens Rondje Nederland tegen uitputting, verlegt je grenzen en overwint jezelf voor mensen die dágelijks knokken: degenen die worstelen met een verslaving of psychische problemen. Jouw afzien wordt omzien naar hen: met jouw prestatie zamel je namelijk, samen met je team, 9000 euro in. Dat is gemiddeld 450 euro per deelnemer. Werven kan eenvoudig via jouw online actiepagina en met de tips die je van ons ontvangt. Van charity diners tot spinning marathons: met het hele team ga je ervoor!

 

NTFU keurmerk

Rondje Nederland van Cycle for Hope voldoet aan het hoogste kwaliteitskeurmerk van de NTFU. Met trots dragen wij het keurmerk 'Extra goed geregeld'!

 

 

Bekijk de praktische informatie van Rondje Nederland.

19/03/201908:47 uur
19/03/201907:42 uur
€ 50

Henk-Jan

Aan: Chauffeur-begeleider We blijven je missen als gewaardeerde collega!
18/03/201922:26 uur
€ 25

Anoniem

Aan: Volhouden is het motto
18/03/201922:19 uur
€ 5

Anoniem

Aan: Samen voor hoop!
18/03/201921:43 uur

De route van Rondje Nederland

In 2019 fietsen we Rondje Nederland richting het noorden. We trekken langs de kust omhoog, passeren de Afsluitdijk, rijden over het platteland van Groningen en Friesland, pakken de Posbank en de Cauberg mee en bikkelen dan vanuit Zeeland richting de finish in Dordrecht. Een hele uitdaging. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen: je fietst namelijk in estafette-vorm met jouw team!

 

Het praktische verhaal: zo werkt de team-estafette

Rondje Nederland bestaat uit 12 etappes van 100 km. Jouw team verdeel je in 3 'subteams': deze subteams wisselen elkaar af na 1 etappe. Elk subteam neemt daarmee in totaal 4 etappes van 100 km voor zijn rekening. Door het land verspreid liggen campings en parken die de teams ontvangen na een etappe. Op deze wisselpunten ontmoeten jullie elkaar, geef je het stokje over aan het volgende subteam en kan je douchen, eten en rusten. Een team bestaat uit 6 tot 12 fietsers, het liefst net zoveel begeleiders en max. 6 vervoersmiddelen.

 

Fietsers en begeleiders

Zodat de fietsers een maximale prestatie kunnen leveren, heeft elk team ‘begeleiders’. Zij staan non stop klaar voor de fietsers en zorgen voor vervoer, maaltijden, het klaarleggen van slaapplekken, onderhoud van fietsen en allerlei hand-en-spandiensten. Begeleiders zijn onmisbaar!

 

Online inschrijven

Eén van de begeleiders is teamcaptain en onderhoudt het contact met de organisatie, ook in de voorbereidingsperiode. Hij is de kartrekker van het team en degene die de teampagina op de website aanmaakt. Iedere deelnemer, zowel fietser als begeleider, maakt daarna een persoonlijke actiepagina aan die hieronder valt. De uitdaging kan beginnen! 

 


Lees de ervaringen van deelnemers die je voorgingen.

Gesprek met Niels Tukker

Niels deed in 2017 voor het eerst mee aan Rondje Nederland, als begeleider van het team Hart voor Hoop. Hij omschrijft het als “een ervaring om nooit meer te vergeten.”

Het team aansturen

Niels was begeleider én teamcaptain. Dat laatste betekende dat hij in de voorbereiding een extra functie had. “Ik mocht de tussenpersoon zijn tussen ‘mijn’ team en de organisatie van Cycle for Hope. Ik zorgde dat alle informatie op de goede plekken kwam en liet mijn team weten wat er van hen verwacht werd. Ik mocht instappen in een team dat al vele jaren goed loopt, dus naar hen had ik geen omkijken. Wel moest ik ze soms achter de broek aanzitten om geld binnen te halen… wat we aan het eind gelukkig ruimschoots gehaald hebben :)”

“Een bak koffie en een handdoek”

Tijdens de rit reed ik, samen met mijn broer, achter de wielrenners aan, om te zien hoe het met hen ging. Ik vergeet nooit het moment dat we ’s morgensvroeg midden op de Afsluitdijk stonden. In de harde wind en regen, om de renners nieuw drinken en eten te geven voor onderweg. Even een bak koffie en een handdoek om zichzelf weer iets droger te maken. Dat was het moment dat ik ontzag kreeg voor de mannen en dames die de hele Afsluitdijk mét tegenwind en regen moesten fietsen. Die na de pauze ‘gewoon’ weer opstapten en er tegenaan gingen. Dát noem ik doorzettingsvermogen.”

Foto van het moment op de Afsluitdijk. Niels: “Dit is wanneer het ijs- en ijskoud is.
En we moe zijn na 2 uurtjes slaap. We hebben alweer veel lol!”


Af en toe een grap

“Cycle for Hope Rondje Nederland is een heel gaaf evenement, waar alles in teamverband gedaan wordt. Iedereen kan zijn eigen talenten gebruiken, of dat nu op de fiets is of in de auto als begeleider. Begeleider zijn is een heel dankbare taak. Je helpt de renners met van alles: eten, drinken, een slaapplek… maar ook met een grap om ze op te beuren als ze er doorheen zitten. En zo haal je met elkaar geld op voor De Hoop, voor medemensen die het zelf soms ook even niet zien zitten.” 

 

Met alle event-info, ex-prof Erik Dekker en cliënt Ruud Inloop: 19.30u - 20.00u | Hoofdprogramma: 20.00u - 22.00u | Provincialeweg 122, Dordrecht    We nodigen je van harte uit voor de info-avond van Cycle for Hope! Cycle for Hope betekent saamhorigheid, afzien en avontuur: dat hoor je terug in de verhalen en informatie op deze avond. Met in het programma onder andere: - Alle ins en outs van de evenementen (+ nieuw evenement!) Als je al vaker meedeed met de evenementen, kun je aansluiten bij het programma-onderdeel over fondswerving en samen optrekken als teams.   - Het getuigenis van cliënt Ruud: van verslaafde hooligan tot bevrijd man Een verhaal om te herinneren als je de kilometers begint te voelen. Jouw deelname gaat over toppen en dalen én vergt soms flink doorzettingsvermogen - net als de strijd van verslaafden voor een nieuw leven.   - De nieuwste plannen voor editie 2019 – hoe ondersteunen wij jou zoveel mogelijk bij je deelname? Van gezamenlijke trainingsrondes met andere teams tot assistentie tijdens het evenement zelf: het komt allemaal langs.   - Het verhaal en de levenslessen van ex-prof Erik Dekker Erik vertelt over goede en foute keuzes én de hoogtepunten uit zijn leven. Ben je erbij? Meld je aan door je naam te mailen naar info[at]cycleforhope.nl. Tot dan!  Inloop: 19.30u - 20.00u | Hoofdprogramma: 20.00u - 22.00u | Provincialeweg 122, Dordrecht     ‘Tegenslag in ons leven is inherent aan het leven zelf. Ook kun je niet altijd de goede keuzes maken. In de sport is het niet anders. Ook ik heb dat in mijn (sport)leven aan den lijve mogen ondervinden. Mijn carrière zat vol hobbels en gaten, maar gelukkig ook met heel mooi vlak asfalt. Tijdens de kick off op 29 januari 2019 voor Cycle for Hope zal ik daar wat over vertellen. Je bent uitgenodigd!’ - Ex-prof Erik Dekker          

Lees meer Bekijk alle nieuwsberichten

De opbrengst van Cycle for Hope gaat naar Stichting De Hoop. Er zijn vele verslaafden in Nederland. Dakloos en kapot door trauma’s of juist onzichtbaar onder een nette jas. Veel families zijn hierdoor gebroken. De Hoop helpt hen op weg naar een nieuw leven. Help mee! Met uw gift kan De Hoop broodnodige hulp geven; ook buiten de kliniek, bijvoorbeeld met steun in inloophuizen, pastorale hulp, of werkervaring.