€ 109.564 opgehaald

Inschrijven Doneer direct
Ongeveer een maand te gaan Startdatum: 27-06-2019

27-29 juni 2019

 

Unieke teamervaring: 1200 kilometer rond Nederland in 48 uur

Samen met collega’s, vrienden of onbekenden zet je in teamverband een topprestatie neer: 1200 kilometer team-estafette in 48 uur! Op etappes van 100 kilometer wissel je elkaar af, waarbij jij 4 etappes voor je rekening neemt. Rondje Nederland fietsen is het landschap zien veranderen van dag naar nacht. Van de schapen in Groningen tot de 'Dutch mountains' in Limburg. Als team sleep je elkaar door de moeilijke momenten en beleef je hoogtepunten waar je nog jarenlang over zult praten. Grootste uitdaging: jouw laatste etappe, nog één keer knallen met verzuurde benen en weinig slaap. En daarna als held over de finish! 

  


Samen tegen verslaving

Je vecht tijdens Rondje Nederland tegen uitputting, verlegt je grenzen en overwint jezelf voor mensen die dágelijks knokken: degenen die worstelen met een verslaving of psychische problemen. Jouw afzien wordt omzien naar hen: met jouw prestatie zamel je namelijk, samen met je team, 9000 euro in. Dat is gemiddeld 450 euro per deelnemer. Werven kan eenvoudig via jouw online actiepagina en met de tips die je van ons ontvangt. Van charity diners tot spinning marathons: met het hele team ga je ervoor!

 

NTFU keurmerk

Rondje Nederland van Cycle for Hope voldoet aan het hoogste kwaliteitskeurmerk van de NTFU. Met trots dragen wij het keurmerk 'Extra goed geregeld'!

 

 

Bekijk de praktische informatie van Rondje Nederland.

20/05/201922:38 uur
€ 18

Akershoek Metaalbewerking

Aan: Van delen wordt niemand armer!
20/05/201922:34 uur
€ 50

Anoniem

Aan: Marien
20/05/201922:06 uur
20/05/201921:39 uur
20/05/201921:14 uur
€ 100

Jeroen

Aan: Op de fiets voor onze medemens

De route van Rondje Nederland

In 2019 fietsen we Rondje Nederland richting het noorden. We trekken langs de kust omhoog, onder het IJsselmeer door richting Zeewolde, rijden over het platteland van Groningen en Friesland, pakken de Posbank en de Cauberg mee en bikkelen dan vanuit Zeeland richting de finish in Dordrecht. Een hele uitdaging. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen: je fietst namelijk in estafette-vorm met jouw team!

 

Het praktische verhaal: zo werkt de team-estafette

Rondje Nederland bestaat uit 12 etappes van 100 km. Jouw team verdeel je in 3 'subteams': deze subteams wisselen elkaar af na 1 etappe. Elk subteam neemt daarmee in totaal 4 etappes van 100 km voor zijn rekening. Door het land verspreid liggen campings en parken die de teams ontvangen na een etappe. Op deze wisselpunten ontmoeten jullie elkaar, geef je het stokje over aan het volgende subteam en kan je douchen, eten en rusten. Een team bestaat uit 6 tot 12 fietsers, het liefst net zoveel begeleiders en max. 6 vervoersmiddelen.

 

Fietsers en begeleiders

Zodat de fietsers een maximale prestatie kunnen leveren, heeft elk team ‘begeleiders’. Zij staan non stop klaar voor de fietsers en zorgen voor vervoer, maaltijden, het klaarleggen van slaapplekken, onderhoud van fietsen en allerlei hand-en-spandiensten. Begeleiders zijn onmisbaar!

 

Online inschrijven

Eén van de begeleiders is teamcaptain en onderhoudt het contact met de organisatie, ook in de voorbereidingsperiode. Hij is de kartrekker van het team en degene die de teampagina op de website aanmaakt. Iedere deelnemer, zowel fietser als begeleider, maakt daarna een persoonlijke actiepagina aan die hieronder valt. De uitdaging kan beginnen! 

 


Lees de ervaringen van deelnemers die je voorgingen.

We zijn dankbaar voor de campings en parken die zich openstellen om de deelnemers van Rondje Nederland te ontvangen. Bekijk welke wisselpunten dit jaar meedoen! 

 

 

Start - De Hoop, Dordrecht

Wisselpunt 1 - Sportpark Duinwetering, Noordwijk

Wisselpunt 2 - RCN Zeewolde, Zeewolde

Wisselpunt 3 - Friesch Congrescentrum Drachten, Drachten

Wisselpunt 4 - Camping De Wolfskuylen, Gees

Wisselpunt 5 - De Kroeze Danne, Ambt Delden

Wisselpunt 6 - Camping Het Lierderholt, Beekbergen

Wisselpunt 7 - Herberg de Lindehoeve, Grubbenvorst

Wisselpunt 8 - Feestcafé Cascade, Vilt

Wisselpunt 9 - Eurocamping Vessem, Vessem

Wisselpunt 10 - De Menmoerhoeve, Etten-Leur

Wisselpunt 11 - RCN de Schotsman, Kamperland

Finish - De Hoop, Dordrecht

 

In de aanloop naar het evenement volgt op de pagina voor deelnemers ('Voorbereiding deelname') een document met specifieke openingstijden en waar mogelijk een plattegrond van elke locatie. 

 

 

 

Gesprek met Niels Tukker

Niels deed in 2017 voor het eerst mee aan Rondje Nederland, als begeleider van het team Hart voor Hoop. Hij omschrijft het als “een ervaring om nooit meer te vergeten.”

 

Het team aansturen

Niels was begeleider én teamcaptain. Dat laatste betekende dat hij in de voorbereiding een extra functie had. “Ik mocht de tussenpersoon zijn tussen ‘mijn’ team en de organisatie van Cycle for Hope. Ik zorgde dat alle informatie op de goede plekken kwam en liet mijn team weten wat er van hen verwacht werd. Ik mocht instappen in een team dat al vele jaren goed loopt, dus naar hen had ik geen omkijken. Wel moest ik ze soms achter de broek aanzitten om geld binnen te halen… wat we aan het eind gelukkig ruimschoots gehaald hebben :)”

 

“Een bak koffie en een handdoek”

Tijdens de rit reed ik, samen met mijn broer, achter de wielrenners aan, om te zien hoe het met hen ging. Ik vergeet nooit het moment dat we ’s morgensvroeg midden op de Afsluitdijk stonden. In de harde wind en regen, om de renners nieuw drinken en eten te geven voor onderweg. Even een bak koffie en een handdoek om zichzelf weer iets droger te maken. Dat was het moment dat ik ontzag kreeg voor de mannen en dames die de hele Afsluitdijk mét tegenwind en regen moesten fietsen. Die na de pauze ‘gewoon’ weer opstapten en er tegenaan gingen. Dát noem ik doorzettingsvermogen.”

 

 

Foto van het moment op de Afsluitdijk. Niels: “Dit is wanneer het ijs- en ijskoud is.
En we moe zijn na 2 uurtjes slaap. We hebben alweer veel lol!”


Af en toe een grap

“Cycle for Hope Rondje Nederland is een heel gaaf evenement, waar alles in teamverband gedaan wordt. Iedereen kan zijn eigen talenten gebruiken, of dat nu op de fiets is of in de auto als begeleider. Begeleider zijn is een heel dankbare taak. Je helpt de renners met van alles: eten, drinken, een slaapplek… maar ook met een grap om ze op te beuren als ze er doorheen zitten. En zo haal je met elkaar geld op voor De Hoop, voor medemensen die het zelf soms ook even niet zien zitten.” 

 

 

De voorbereidingen van Rondje Nederland zijn in volle gang: van 27 t/m 29 juni fietsen we in 48 uur 1.200 kilometer door Nederland. Een geweldige uitdaging, waarmee we geld inzamelen voor cliënten van De Hoop en Terwille die worstelen met psychische problemen en/of verslaving. De fietsers zijn aan het trainen, de begeleiders bereiden alles voor, maar... we missen nog een paar essentiële mensen: personen die wisselpunten bemensen, vooral in Drachten, Vessem en Kamperland. Iets voor jou? De wisselpunten hebben tijdens Rondje Nederland een essentiële rol. Daar geven de wielrenners het stokje over aan een ander subteam, nemen ze rust en hebben ze de mogelijkheid om te eten en te drinken. De meeste wisselpunten op de route zijn campings. Om te voorkomen dat de beheerder daar bijna 250 mensen te woord moet staan gebruiken we een coördinator als ‘intermediair’ tussen camping en deelnemende teams. De coördinator wordt bijgestaan door een team van 5-10 vrijwilligers. Denk jij dat jij coördinator of vrijwilliger kunt zijn in Drachten, Vessem of Kamperland? Natuurlijk krijg je de nodige ondersteuning vanuit het team van Cycle for Hope. Wil je meer weten of je aanmelden? Geweldig! Neem contact met ons op via info@cycleforhope.nl. Hieronder vind je ook alvast wat meer informatie. Het wisselpunt van Drachten is in het Friesch Congrescentrum en is op 27 juni open van 22:15 uur tot 06:15 op 28 juni. Het wisselpunt in Vessem bevindt zich op Eurocamping Vessem en is open op 28 juni van 22:45 uur tot 06:45 op 29 juni. Het wisselpunt in Kamperland bevindt zich op RCN de Schotsman en is open op 29 juni van 06:15 uur tot15:00 uur.

Lees meer Bekijk alle nieuwsberichten

De opbrengst van Cycle for Hope gaat naar Stichting De Hoop. Er zijn vele verslaafden in Nederland. Dakloos en kapot door trauma’s of juist onzichtbaar onder een nette jas. Veel families zijn hierdoor gebroken. De Hoop helpt hen op weg naar een nieuw leven. Help mee! Met uw gift kan De Hoop broodnodige hulp geven; ook buiten de kliniek, bijvoorbeeld met steun in inloophuizen, pastorale hulp, of werkervaring.