Streefbedrag behaald Normal 1e5d78506ebc1484bb948c947d1df3304db378fd

Toertocht

Opgehaald

49.392
141% bereikt van het totaalbedrag € 35.000
Evenement is afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Fiets 24 juni mee voor mensen aan de rand van het bestaan. Kies uit één van de diverse afstanden en daag jezelf uit tijdens deze Toertocht!

 

Deze editie is afgelopen.
Ga naar editie 2018.
 

Beschikbare activiteiten:

  • 80km
  • 120km
  • 200km

Michel van Rijswoud

info@cycleforhope.nl

Zo werkt het

Kun je geen 48 uurs-tocht kwijt in je fietsagenda of wil je jouw grenzen verleggen? Zet je in voor Stichting De Hoop met jouw eigen uitdaging! Al jarenlang organiseren we een Toertocht met diverse afstanden. Geniet van deze dagtocht in een prachtige omgeving. Kies uit 80, 120 of 200 kilometer en daag jezelf uit. Dezelfde motivatie, dezelfde trots op de finish!


Fondsenwerven

Je zweet niet voor niets: met iedere trap van je pedalen help je anderen uit het dal. De uitdaging is namelijk niet alleen het fietsen van de tocht, maar ook het werven van sponsorgeld voor hulp bij verslaving en psychische problemen. Iedere deelnemer haalt minimaal 150 euro op voor De Hoop. Fondsen werven kan eenvoudig via je online actiepagina.

 

Datum, tijd en locatie

Start en finish zijn op 24 juni 2017 bij De Hoop in Dordrecht.
De starttijd varieert per afstand: 
200 km - 8:00u
120 km - 10:00u
80 km - 11:00u
Het adres is: Provincialeweg 70, 3329 KP Dordrecht.

Gezamenlijke finish

Je finisht tegelijkertijd met jouw collega-renners van Rondje Nederland. Genoeg publiek dus! Ook voor familieleden en bezoekers is de finish open. Rondom jouw binnenkomst wordt de tussenstand van Cycle for Hope omgeroepen. Daar is het tenslotte allemaal om te doen: verslaafden steunen in hun gevecht voor een nieuw leven!

 

Shirt

Bij je eerste deelname aan de Toertocht krijg je gratis het prachtige Cycle for Hope wielershirt. Wil je een shirt ontvangen bij je tweede of meerdere deelname, dan betaal je slechts €17,50 per shirt. Je kunt je shirtkeuze aangeven bij inschrijving. Uiterlijk twee weken voor aanvang van het evenement versturen wij je shirt. Als jouw aanmelding binnen die twee weken valt, ontvang je het shirt op het evenement zelf.

 

NTFU korting

Op vertoon van je NTFU pas bij het ophalen van je startnummer, ontvang je een korting van € 3; Wij registreren je als NTFU-lid en storten de korting na afloop van het evenement terug op je rekening.

Niet alleen volwassenen doen mee aan de evenementen van Cycle for Hope. Boaz is 10 jaar oud en doet dit jaar voor de tweede keer mee aan de Toertocht. 120 kilometer vindt hij ‘net teveel’, maar hij kiest alsnog een flinke afstand. Maak kennis met deze spontane bikkel en zijn motivatie om mee te doen!

 

Deelnemer Boaz van Dalen (10) vertelt: ik vond het leuk om geld in te zamelen

 

Wat zijn je lievelingsvakken?
Boaz: “De leukste vakken op school vind ik rekenen, knutselen, gym, natuurkunde en geschiedenis. Mijn hobby is fietsen. In 2016 heb ik samen met mijn vader de Toertocht van Cycle for Hope gefietst."

 

Je was aanwezig bij de startavond van Cycle for Hope. Wat vond je het leukst op deze Kick-off?
Boaz: “Het verhaal van cliënt Alvaro vond ik het mooist. Ik vind het heel mooi voor hem, omdat hij zijn levensverhaal kwijt kon aan mensen die echt luisterden! Dat was wel echt het mooist!”


Je bent 10 jaar. Wat gaat er door je heen als je zo’n verhaal hoort?

Boaz: “Schokkend wat hij heeft meegemaakt.. en best wel erg!”

 

Je doet voor de tweede keer mee aan de Toertocht van Cycle for Hope. Welke afstand ga je fietsen?
Boaz: “Ik doe de 80 kilometer, 120 kilometer is net teveel.”

 

Hoe vond je het om geld in te zamelen?

“Ik vond het leuk om geld in te zamelen. Ik heb Yannick, een vriendje, gevraagd of hij wou geven. En via de kerk en familie heb ik mensen gevraagd.”


Waarom doe je mee aan de Toertocht?

“Ik vind fietsen heel leuk en het is een goed doel: om samen tegen verslaving te strijden!”