€ 14.138 opgehaald

Inschrijven Doneer direct
Ongeveer een maand te gaan Startdatum: 23-06-2018

 Zo werkt het

Wil je jouw grenzen verleggen? Zet je in voor Stichting De Hoop met jouw eigen uitdaging! Al jarenlang organiseren we een Toertocht met diverse afstanden. Geniet van deze dagtocht in een prachtige omgeving. Kies uit 90, 140 of 200 kilometer en daag jezelf uit. Dezelfde motivatie, dezelfde trots op de finish! Ben je vrouw? Dan kan je ook deelnemen aan ons nieuwste evenement: de Ladies Ride van 120 kilometer!

Fondsenwerven

Je zweet niet voor niets: met iedere trap van je pedalen help je anderen uit het dal. De uitdaging is namelijk niet alleen het fietsen van de tocht, maar ook het werven van sponsorgeld voor hulp bij verslaving en psychische problemen. Iedere deelnemer haalt minimaal 150 euro op voor De Hoop. Fondsen werven kan eenvoudig via je online actiepagina.

 

Datum, tijd en locatie

Start en finish zijn op 23 juni 2018 bij De Hoop in Dordrecht.
De starttijd varieert per afstand (tijden kunnen nog wijzigen): 
200 km - 8:00u
140 km - 10:00u
90 km - 11:30u
Het adres is: Provincialeweg 70, 3329 KP Dordrecht.

Gezamenlijke finish

Je finisht tegelijkertijd met jouw collega-renners van Rondje Nederland. Genoeg publiek dus! Ook voor familieleden en bezoekers is de finish open. Rondom jouw binnenkomst wordt de tussenstand van Cycle for Hope omgeroepen. Daar is het tenslotte allemaal om te doen: verslaafden steunen in hun gevecht voor een nieuw leven!

 

Shirt

Bij je eerste deelname aan de Toertocht krijg je gratis het prachtige Cycle for Hope wielershirt. Wil je een shirt ontvangen bij je tweede of meerdere deelname, dan betaal je slechts €17,50 per shirt. Je kunt je shirtkeuze aangeven bij inschrijving. Uiterlijk twee weken voor aanvang van het evenement versturen wij je shirt. Als jouw aanmelding binnen die twee weken valt, ontvang je het shirt op het evenement zelf.

 

NTFU korting

Op vertoon van je NTFU pas bij het ophalen van je startnummer, ontvang je een korting van € 3; Wij registreren je als NTFU-lid en storten de korting na afloop van het evenement terug op je rekening.

 

 Routes

Benieuwd naar de routes? Dit zijn de oude tochten van 2017, zo krijg je een impressie van de route die je dit jaar gaat fietsen. In 2017 hadden we de volgende afstanden: 80, 160 en 200 km. Dit jaar fietsen we 90, 140 en 200 km, waardoor de routes dus iets anders zullen zijn.

Informatie over de Ladies Ride van 120 km vind je hier. 

De routekaart en de gps-bestanden van 2018 worden toegevoegd aan de pagina ‘voorbereiding deelname’, die alleen toegankelijk is voor ingeschreven deelnemers (na inloggen op de website).
 

Mooie route langs de Lek. Je hebt vrij uitzicht over het water. Onderweg kom je langs uitgestrekte weilanden. De route is als volgt: Dordrecht, Papendrecht, Bleskensgraaf, Molenaarsgraaf, Ottoland, Goudriaan, Lexmond, Tienhoven, dan de Lek volgen en ter hoogte van Streefkerk weer richting Dordrecht.

 

Mooie route langs de Lek. Je hebt vrij uitzicht over het water. Onderweg kom je ook veel weilanden tegen. Deze route gaat langs beide kanten van de Lek en door authentieke dorpjes. De route is grotendeels hetzelfde als de 120 km met als uitzondering: er is een extra lus bij Krimpen aan de Lek richting Gouda. De laatste 20 km fiets je samen met je collega-renners van Rondje Nederland.

 

Mooie route langs de Lek. Je hebt vrij uitzicht over het water. Onderweg kom je langs uitgestrekte weilanden.  Deze route gaat langs beide kanten van de Lek en door authentieke dorpjes. De route is grotendeels hetzelfde als de 160 km, met als uitzondering: er is een extra lus aangebracht vanaf Gouda, richting Oudewater, via Bodegraven, Gouderak, Ouderkerk aan den IJssel en dan weer richting Dordrecht. Ook hier fiets je de laatste 20 km samen met je collega-renners van Rondje Nederland.

Inloophuis: een goed gesprek, een luisterend oor en praktische hulp


Jaarlijks telt het Inloophuis meer dan 10.000 bezoeken. Er komen bezoekers die dakloos zijn, maar ook mensen die naar gezelligheid en aandacht verlangen of bezoekers die er plotseling alleen voor staan door huwelijksproblemen of zakelijke problemen. Bezoekers kunnen een gesprek voeren met vrijwilligers, gebruik maken van beschermd internet of telefonisch contact opnemen met instanties. De vrijwilligers in het Inloophuis staan altijd klaar om te helpen met hand- en spandiensten, zoals het schrijven van een brief aan de sociale dienst of het opstellen van een cv. Verder is het mogelijk om te douchen of kleding te laten wassen, haar te laten knippen en tweedehands kleding te ontvangen.

 

Het Inloophuis probeert mensen met een verslaving door te verwijzen naar De Hoop of andere instanties. Veel van de bezoekers geven aan dat de sfeer hen de rust biedt waar ze behoefte aan hebben en in die rust komt het vaak tot een goed gesprek. De vrijwilligers motiveren hen bijvoorbeeld voor een intakegesprek en gaan eventueel mee naar de polikliniek van De Hoop. In de afgelopen jaren hebben die gesprekken menigmaal geleid tot opname bij De Hoop. Mensen die bijvoorbeeld waren teruggevallen begonnen dan aan een behandeling met als doel: een nieuw leven.

Tijdens de Toertocht van 23 juni vind je één of meerdere rustpunten op de route. Bekijk wat daar voor jou is geregeld! - Rozijnenbollen - Fruit - Water en sportdrank - Een mueslireep voor het volgende deel van de route - Toilet - EHBO-set - Fietspomp - Hardwerkende vrijwilligers die jou van dit alles voorzien en je aanmoedigen :) De locatie van een rustpunt is afhankelijk van de afstand die je fietst. 90 km: rustpunt op 45 km 140 km: rustpunt op 45 km, 90 km en 105 km 200 km: rustpunt op 45 km, 90 km en 165 km

Lees meer

De opbrengst van Cycle for Hope gaat naar Stichting De Hoop. Er zijn vele verslaafden in Nederland. Dakloos en kapot door trauma’s of juist onzichtbaar onder een nette jas. Veel families zijn hierdoor gebroken. De Hoop helpt hen op weg naar een nieuw leven. Help mee! Met uw gift kan De Hoop broodnodige hulp geven; ook buiten de kliniek, bijvoorbeeld met steun in inloophuizen, pastorale hulp, of werkervaring.