€ 15.295 opgehaald

Inschrijven Doneer direct
Ongeveer een maand te gaan Startdatum: 29-06-2019

29 juni 2019

 

Zet je hobby in

Verleg jouw grenzen tijdens de Toertocht van Cycle for Hope en zet je hobby in voor een ander! De Toertocht bestaat uit twee uitdagingen: het volbrengen van de afstand én het werven van sponsorgeld voor mensen die worstelen met verslaving of psychische problemen. Jouw afzien wordt omzien naar hen. 

 

Route en rustpunten

Dit jaar ontdekken we met de Toertocht een heel nieuw gebied: vanaf Dordrecht richting rivier de Linge! Je fietst via authentieke dorpjes, uitgestrekte weilanden en geniet van de vrije uitzichten. De route van de Toertocht is beschikbaar in GPX of te volgen via de pijlen. Onderweg vind je rustpunten met verzorging. Even op adem komen om er daarna weer vol voor te gaan!

 

Afstand Toertocht

Waar ga jij voor: 90, 140 of 200 km? Kies de uitdaging die bij je past of ga de extra mijl! Als vrouw kan je ook kiezen voor de Ladies Ride van 120 km

 

NTFU keurmerk

De Toertocht van Cycle for Hope voldoet aan het hoogste kwaliteitskeurmerk van de NTFU. Met trots dragen wij het keurmerk 'Extra goed geregeld'!

 

 

Bekijk alle praktische informatie van de Toertocht.

20/05/201921:48 uur
20/05/201919:54 uur
€ 5

Anoniem

Aan: Opgeven is GEEN optie!!! Wout, doe je best!! Je kunt het
20/05/201917:26 uur
€ 100

Gijs en Adriaan

Aan: Gered om te helpen
20/05/201917:09 uur
€ 100

Daan

Aan: Fietsen voor de Hoop
20/05/201912:38 uur
€ 15

Familie

Aan: Gered om te helpen

Groots onthaal bij de finish

Bereid je voor op een groots onthaal! Je finisht samen met de wielrenners van Rondje Nederland en de andere Toertocht-rijders. Trots leg je de laatste meters af door de finishstraat, toegejuicht door familie, vrienden én de mensen voor wie je fietst. Daar is het tenslotte allemaal om te doen: omzien naar anderen. 

 

Shirt

Bij je eerste deelname aan Cycle for Hope krijg je gratis het Cycle for Hope-wielershirt. Dit shirt is ook te koop. 

 

Fondsenwerven: samen tegen verslaving

Met jouw prestatie zamel je minimaal 150 euro in voor hulp bij De Hoop. Werven kan eenvoudig via jouw online actiepagina en met de tips die je van ons ontvangt.

 

Datum, tijd en locatie

Start en finish: 29 juni 2019 bij De Hoop
Adres: Provincialeweg 70, 3329 KP Dordrecht
De starttijd varieert per afstand en volgt nog.

 

NTFU korting

Op vertoon van je NTFU-pas bij het ophalen van je startnummer, ontvang je 3€ korting! Wij registreren je als NTFU-lid en storten de korting na afloop van het evenement terug op je rekening. 

Linda (nu 38) werd ruim twaalf jaar geleden opgenomen bij De Hoop voor depressiviteit en een verslaving aan blowen. “Ik zag geen richting in mijn leven,” vertelt ze.

 

“Ik had last van angst en depressiviteit, van kinds af aan,” zegt Linda. “Dat werd toen nog niet goed herkend door artsen. Rond mijn pubertijd ben ik hulp gaan zoeken. Ik ben aan de kunstacademie afgestudeerd als illustrator en grafisch ontwerper en was van jongs af aan erg creatief. Creatieve mensen zijn vaak erg gevoelig. Ik voelde me overweldigd door het leven. Als ik wakker werd zag ik de dag eigenlijk al niet zitten, maar je doet maar ‘gewoon’ als iedereen. Ik voelde veel angst. Met je verstand weet je dat je geen reden hebt om bang te zijn, maar het zit in je lichaam. Je voelt je ellendig en krijgt het niet weg. Daarom ging ik blowen.”

 

Zorgen

Linda zoekt na jaren worstelen hulp bij De Hoop. “Ik heb bij De Hoop handvatten gekregen om het leven aan te kunnen. Ik heb geleerd dat je voor jezelf moet leren zorgen voordat je voor een ander kunt zorgen. Ik heb geleerd om mezelf tot rust te brengen. Bij De Hoop heb ik ontdekt dat ik heel gevoelig ben en veel rust en structuur nodig heb. Ik kan dus niet altijd mee rennen met het tempo en de eisen van de maatschappij. De kunst is om me daar niet schuldig over te voelen. Bij gevoelige mensen komt alles veel meer binnen dus is juist zelfzorg belangrijk.”

 

Streng

Linda doet ook een andere ontdekking: “Ik ben erachter gekomen dat ik niet te streng voor mezelf moet zijn. Ik was altijd erg hard voor mezelf. Als ik moe was en ik wist niet waarom, dan zei ik tegen mezelf dat het onzin was en ging ik verder. Ik heb een Calvinistische inslag. Zo van: ‘niet klagen maar dragen.’ Veel van de mensen die bij De Hoop komen moeten dat meer leren doen, maar er zijn ook mensen voor wie geldt dat ze wat minder moeten dragen en beter naar hun lichaam moeten luisteren.”

 

Inspiratie

Wat voor Linda het belangrijkste is om het leven aan te kunnen, is het bestaan van God. “Ik had het gevoel dat het leven nutteloos was,” zegt ze. “Ik zag vooral de ellende in de wereld. Er gebeuren zulke nare dingen; dat vond ik beangstigend. Maar God ziet het allemaal. Hij is letterlijk overal bij. Er komt een dag dat iedere traan gedroogd zal worden. Dat is zo’n opluchting. Toen ik de Bijbel ging lezen verklaarde dat ook veel vragen die ik had. Voor mij betekent christen zijn niet dat je van alles moet. Juist niet. Ik haal er veel vreugde uit, God is mijn inspiratie.”

 

 Stel, je wilt meedoen aan Rondje Nederland, maar je hebt geen team. Dat hoeft geen probleem te zijn. Er zijn nog teams die renners nodig hebben, vooral rondom Veenendaal en in de regio Zuid-Holland. Neem contact met ons op en wij kijken samen met jou wat de mogelijkheden zijn. Mail naar info@cycleforhope.nl.

Lees meer

De opbrengst van Cycle for Hope gaat naar Stichting De Hoop. Er zijn vele verslaafden in Nederland. Dakloos en kapot door trauma’s of juist onzichtbaar onder een nette jas. Veel families zijn hierdoor gebroken. De Hoop helpt hen op weg naar een nieuw leven. Help mee! Met uw gift kan De Hoop broodnodige hulp geven; ook buiten de kliniek, bijvoorbeeld met steun in inloophuizen, pastorale hulp, of werkervaring.