Fietsen voor De Hoop

Wat is Cycle for Hope?

Cycle for Hope biedt uitdagingen op de fiets. Je kunt meedoen met Toertochten, de Ladies Ride, de MTB-marathon en Rondje Nederland. We willen jou een geweldige ervaring geven én de cliënten van De Hoop ondersteunen. De Hoop helpt mensen op weg naar een nieuw leven. Mensen die verslaafd zijn of psychische problemen hebben, ontvangen steun om hun leven weer op de rit te krijgen. Opnieuw beginnen is een zware weg, met veel obstakels. Jij kunt hen helpen, door je eigen zware weg te gaan op de pedalen. Of door de fietsers te ondersteunen met een donatie.

 

'Waarom vechten voor morgen, als je vandaag vanbinnen sterft?'

De gedachte van een cliënt. Dáárom vechten wij voor morgen. Omdat elke dag telt.

 

Kijk hier naar het verhaal van onze projectleider Michel, die ook geholpen werd bij De Hoop.


Een leven zonder verslaving of psychische problemen is er niet van de ene op de andere dag. Cliënten bewandelen een weg van vallen en opstaan, van pijn en herstel. Naast een goede behandeling biedt De Hoop extra hulp die niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar. Giften via Cycle for Hope maken dit mede mogelijk.

Hieronder staat waar jouw deelname of donatie mede verschil mogelijk maakt. Helemaal onderaan kun je een folder downloaden waar alles compact staat uitgelegd. Handig om uit te delen als je anderen uitlegt waarom jij je inspant!


Welke hulp wordt gesteund

- en vanuit wie?*Als er genoeg giften zijn voor een specifiek project, gaan de overige giften van Cycle for Hope naar De Hoop waar meest nodig

 

Wat houden deze projecten in?


Inloophuis: een goed gesprek, een luisterend oor en praktische hulp

In het Inloophuis komen bezoekers die dakloos zijn, maar ook mensen die eenzaam zijn of er plotseling alleen voor staan. Bij het Inloophuis krijgen ze aandacht, koffie, thee en een lunch, maar ook praktische hulp in het contact met insanties. De vrijwillgers proberen mensen met een verslaving door te verwijzen naar De Hoop of andere instanties.

Pastoraat: gesprekken, conferenties en uitdelen van Bijbels

De Hoop werkt vanuit een christelijke visie. Tijdens de behandeling is het mogelijk om pastorale gesprekken aan te vragen. Ook worden conferenties georganiseerd. Externe sprekers behandelen dan een onderwerp op Bijbelse basis.

Werkervaringsplekken: op weg naar een plek in de samenleving

Aan het eind van de behandeling werken cliënten toe naar een plek in de maatschappij. Door middel van werkervaringsplekken worden zij hierop voorbereid. De stap terug in de maatschappij is daarmee eenvoudiger te maken.

Ervaringsschool: levenservaring benutten om lotgenoten te helpen

Tijdens de behandeling leren cliënten zichzelf goed kennen en geven ze hun ervaringen een plek. Oud-cliënten van De Hoop kunnen zich op de interne opleidingsschool ontwikkelen tot een vakkundige ervaringsdeskundige. De opleiding leert hen om hun levenservaring deskundig in te zetten als voorbeeld van hoop voor lotgenoten.

Stay Clean: lotgenotencontact om clean te blijven

Na de behandeling bestaat er nog steeds kans op terugval in verslavende gedragspatronen. Lotgenoten hebben elkaar nodig om in herstel te blijven. Stay Clean is een landelijk netwerk van zelfhulpgroepen voor (ex)verslaafden. Lotgenoten komen hier wekelijks samen om ondersteuning te krijgen bij het clean blijven.

Is mijn gift belastingaftrekbaar?
Waarvan betaalt Cycle for Hope de organisatiekosten?
Wordt het inschrijfgeld van deelnemers opgenomen in de teller op de website?
Hoe scoren jullie op de fondswerfnorm?